Het Urban Center aan de Sint-Bernardsesteenweg 113 in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Urban Center aan de Sint-Bernardsesteenweg 113 in Antwerpen. © Benoit De Freine

Ook broer van Sihame El Kaouakibi deelde mee in 102.000 euro aan subsidies van stad Antwerpen

Politica Sihame El Kaouakibi liet maar liefst drie familieleden werken voor haar vzw Let’s Go Urban. Eerder raakte al bekend dat ze met Antwerps subsidiegeld een broer en een zus betaalde. En dan was er ook nog die mysterieuze freelancer die zo’n 102.000 euro aan subsidies opstreek voor de ondersteuning van renovatiewerken. Het bleek om Nourdine (44) te gaan, de broer van El Kaouakibi. “Mijn cliënt was in loondienst en kreeg in totaal 37.000 euro bruto uitbetaald”, zegt de advocaat van de broer aan VTM Nieuws. Waar de overige 65.000 euro naartoe is, blijft een mysterie.

89 reacties

 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Mooi werk van OVLD en zeker de kenners Rutten en Somers met hun beleid . Dank U ,
 • Jaak Casteleyn

  1 jaar geleden
  Niet vergeten, het Stadsbestuur en in het bijzonder de “burgemeester” is het slachtoffer, niet de mensen die belastingen betalen, ze zijn gewoon vergeten controle te doen op de toegekende subsidies, verantwoordelijkheid kennen die type mensen niet, enkel de pocket vullen en lachen met de belastingbetaler.
 • Liliane Vervliet

  1 jaar geleden
  Een voorbeeld van perfecte integratie !
 • Carl Peeters

  1 jaar geleden
  Voorbeeldige familie. Jammer dat die blijven vrij rondlopen. Een gewone burger zat al lang vast. Klassejustitie. Denk aan 2024.
 • Tom De Graeve

  1 jaar geleden
  Mijn kop eraf dat dit geen eenmalig feit is... ik denk dat we niet willen weten hoeveel sjoemelVZW's bestaan... Rest de vraag : Wat heeft Sihame mispeuterd opdat iemand t dekseltje van haar beerput opende?
 1. Schepen Sihame Haddioui dient klacht in tegen collega voor seksueel grensoverschrijdend gedrag: “Ze was bang dat niemand haar zou geloven”
  Brussel

  Schepen Sihame Haddioui dient klacht in tegen collega voor seksueel grensover­schrij­dend gedrag: “Ze was bang dat niemand haar zou geloven”

  Sihame Haddioui (Ecolo), schepen van Gelijke Kansen en Franstalige Cultuur in Schaarbeek, heeft maandag officieel klacht ingediend tegen collega Michel De Herde (DéFi) voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aantasting van de eerbaarheid. De Herde ontkent de aantijgingen. De klacht komt er enkele maanden nadat beide schepenen in gesprek zijn gegaan met Cécile Jodogne (DéFi), burgemeester van Schaarbeek.
 2. Wie besmet is met apenpokkenvirus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettingen vastgesteld in ons land
  Play
  update

  Wie besmet is met apenpokken­vi­rus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettin­gen vastge­steld in ons land

  Wie besmet is met het apenpokkenvirus moet in contactisolatie “totdat de letsels genezen zijn”. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een persbericht. Hoogrisicocontacten moeten niet in isolatie, maar moeten 21 dagen aan zelfmonitoring doen om eventuele symptomen vast te stellen. Er zal gesensibiliseerd worden, in het bijzonder bij mensen met meerdere bedpartners en mannen die seks hebben met mannen.