Een code op je gsm laten scannen om binnen te mogen? Op Pukkelpop zal het binnenkort zo zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Een code op je gsm laten scannen om binnen te mogen? Op Pukkelpop zal het binnenkort zo zijn. © Photo News

Ook bij ons niet meer op café zonder coronapaspoort? “Nuttig, maar niet voor elke gelegenheid nodig”

In Frankrijk kan je vanaf volgende week niet meer op café als je niet kan bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent of recent een negatieve test hebt afgelegd. Ook in ons land ligt een coronapaspoort op tafel, dat zeker op grote evenementen zal worden gebruikt. Maar wat met kleinere concerten? Of wat met een cafébezoek? Viroloog Steven Van Gucht laat er zijn licht op schijnen.

107 reacties

 • luc vanmechgelen

  1 jaar geleden
  Dan maar niet op café of resto.
 • Merel Depauw

  1 jaar geleden
  Ze hebben onze mooie maatschappij kapot gemaakt voor een verkoudheid. En de helft van de bevolking vindt het nog niet eens erg ook.
 • luc vlemincx

  1 jaar geleden
  Geen vaccinatieplicht en discriminatie, vrijheid voor iedereen. Iedereen moet overal naartoe kunnen, gevaccineerd of niet.
 • Theo Collewaert

  1 jaar geleden
  Hoog tijd dat men hier de vaccinatie verplicht voor iedereen en dat men zonder nog nergens terecht kan. Dat zal gewoon de enige mogelijkheid zijn om het virus te stoppen.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Vooral doen en dan vooral komen janken dat je horeca zaal sluit door te weinig klanten...
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. HET DEBAT. Moet het coronavaccin verplicht worden voor zorgmedewerkers in ons land?

  HET DEBAT. Moet het coronavac­cin verplicht worden voor zorgmede­wer­kers in ons land?

  Na de aankondiging van Frankrijk en Griekenland om het coronavaccin verplicht te maken voor zorgmedewerkers wordt ook in ons land opnieuw gediscussieerd over een verplichte vaccinatie in de zorgsector. Politieke eensgezindheid in ons land is er momenteel niet. Wat denk jij? Moet de overheid het coronavaccin verplichten voor zorgpersoneel? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.