(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Benoit De Freine

Ook Belgisch gezin in quarantaine in Nederland na vlucht uit Zuid-Afrika - Testbeleid gevaccineerden versoepelt: geen test meer op dag 7, alleen op dag 1

Om de alsmaar stijgende coronacijfers een halt toe te roepen, besliste het Overlegcomité gisteren om een rist strengere maatregelen in te voeren. Ondertussen maakt de wereld zich ook zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en nu ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees de laatste ontwikkelingen van zaterdag 27 november in dit liveblog.

  1. Vandaag vonnis over mensensmokkel in koelwagen die 39 Vietnamezen het leven kostte

    Vandaag vonnis over mensensmok­kel in koelwagen die 39 Vietname­zen het leven kostte

    In de zaak van de 39 dode Vietnamese migranten zal de correctionele rechtbank van Brugge woensdagochtend een vonnis vellen. De slachtoffers werden in oktober 2019 in het Britse graafschap Essex dood aangetroffen in een koelwagen die uit Zeebrugge vertrokken was. Voor 23 beklaagden werden effectieve gevangenisstraffen van 1 tot 15 jaar gevorderd, maar ze vroegen allemaal de vrijspraak voor mensensmokkel.