(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © Benoit De Freine

Ook Belgisch gezin in quarantaine in Nederland na vlucht uit Zuid-Afrika - Testbeleid gevaccineerden versoepelt: geen test meer op dag 7, alleen op dag 1

Om de alsmaar stijgende coronacijfers een halt toe te roepen, besliste het Overlegcomité gisteren om een rist strengere maatregelen in te voeren. Ondertussen maakt de wereld zich ook zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en nu ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees de laatste ontwikkelingen van zaterdag 27 november in dit liveblog.

 1. Vandenbroucke stelt voor om kinderen na hoogrisicocontact toch naar school te laten gaan
  91

  Vandenbrou­c­ke stelt voor om kinderen na hoogrisico­con­tact toch naar school te laten gaan

  Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stelt voor om tijdelijk kinderen, die een hoogrisicocontract hebben gehad maar negatief testen op het coronavirus, toch naar school te laten gaan. Voorts wil hij ook af van de verplichting om een klas te sluiten na vier besmettingen. Dat standpunt verdedigt hij op de voorbereidende vergadering op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid van woensdag.
 2. België bij slechtste leerlingen van Europese klas voor uitrol 5G

  België bij slechtste leerlingen van Europese klas voor uitrol 5G

  De kans is maar klein dat België de Europese doelstelling haalt om tegen 2025 5G uitgerold te krijgen in alle stedelijke gebieden en op alle belangrijke transportroutes. Die inschatting maakt de Europese Rekenkamer in een audit van de implementatie van 5G-netwerken door de EU-lidstaten. Maar over vier andere landen is de Rekenkamer even pessimistisch. Vicepremier en minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) gaat ervan uit dat België tegen 2025 wél de Europese doelstelling op het vlak van de uitrol van 5G zal halen.