Ook op andere plekken in Vlaanderen waar een asielcentrum komt, wordt een oogje in het zeil gehouden om brandstichting en vandalisme te vermijden.
Volledig scherm
Ook op andere plekken in Vlaanderen waar een asielcentrum komt, wordt een oogje in het zeil gehouden om brandstichting en vandalisme te vermijden. © Karolien Coenen

Ook andere toekomstige asielcentra worden bewaakt na brandstichting in Bilzen

De stad Bilzen gaat camera’s plaatsen in de omgeving van het toekomstig asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen), dat meldt burgemeester Johan Sauwens (Trots op Bilzen) naar aanleiding van de opzettelijke brandstichting zondagavond in het voormalig woonzorgcentrum Ark van Noé. Voor de nieuwe centra in Gent, Zoutleeuw, Spa en Theux wordt bekeken of extra bewaking nodig is, zegt Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers.

5 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Trouwens waar Mevr De Block woont is er daar een asielcentrum ? Ik geloof het niet . Daar zal ze wel voor zorgen . Iemand anders er mee opzadelen dat kan ze goed, haar gemeente of dorp zal er geen krijgen.
 • vicky vanderweyen

  2 jaar geleden
  Opnieuw extra budget door een paar laffe dommeriken,hoop dat ze de daders vlug oppakken en ze de kosten op hen volledig verhalen plus een fikse boete.Verdraagzaamheid is blijkbaar een scheldwoord geworden,arm Vlaanderen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Wat willen ze dan. Dat ze als daklozen vrij rond lopen zonder opgevangen te worden in een asielcentrum. Wat levert de meeste overlast op.
 • Guy Dupont

  2 jaar geleden
  Prima initiatief. Ik vind het wel raar dat er voordien nog geen camera's geplaatst waren. Hoog tijd dat dit overal gebeurd!
 • Bafpunt Strose

  2 jaar geleden
  Liever je eigen dorp in brand steken dan het te delen met hulpbehoevenden. Om van te spouwen.