‘Joke’ getuigt over de misstanden bij het callcenter van Mifratel, een dochtermaatschappij van Yource. “Wie niet meedeed, kreeg zijn loon niet.”
Volledig scherm
PREMIUM
‘Joke’ getuigt over de misstanden bij het callcenter van Mifratel, een dochtermaatschappij van Yource. “Wie niet meedeed, kreeg zijn loon niet.” © VTM Nieuws

Ooggetuigen schetsen ontluisterend beeld van het contactonderzoek binnen verdacht callcenter: “Contactonderzoek was vuilbak én melkkoe van het bedrijf”

Een graaicultuur. Dat is wat er volgens verschillende (ex-)medewerkers leeft binnen de firma die door de Vlaamse overheid verdacht wordt van fraude met het contactonderzoek. “Ze zagen contacttracing als een vuilbak waar alle slechtste werknemers in gedumpt konden worden. Tegelijk was het de melkkoe omdat men zelfs onbestaande prestaties kon aanrekenen.” Onze getuigen zijn formeel: “De overheid had dit maanden geleden al kunnen ontdekken.”

110 reacties

 • Rudi Vanden

  1 jaar geleden
  En de overheid bleef rustig met ons geld smijten, eigen zakken eerst...
 • peter jacobus

  1 jaar geleden
  De verantwoordelijken onmiddellijk afdanken, ook de ministers want daar hebben we er genoeg van.
 • Werner Bleyen

  1 jaar geleden
  Ik walg hier van ! En wij maar belastingen betalen, waar zei misbruik van maakte. Staan ze er ook bij stil dat hier ook levens vanaf hangen of hangen ! Dit zijn echt gangsters !
 • Dominiek Catry

  1 jaar geleden
  Natuurlijk is het nu muisstil bij alle Vlaamse regeringspartijen . Buiten grootspraak , het afschaffen van de mondmaskerplicht en wat we zelf doen , doen we veel beter . Vlaanderen heeft de grootste vaccinatiegraad uitgezonderd Antwerpen . Ewel we zien wat het resultaat is . De grootste besmettingen zitten in Vlaanderen met dank door het wanbeleid " kracht van verandering . Amaai mijne frak . Mijn gezond verstand weet wel beter .
 • Mark Desiron

  1 jaar geleden
  weer veel steekpenningen gegeven ook aan de controleurs en niemand weet weer van iets
 1. COLUMN. Michaël Freilich is met zijn P-plaat het mikpunt van spot. “Die P staat voor Pispaal”, zei Jean-Marie Dedecker ooit
  PREMIUM
  9

  COLUMN. Michaël Freilich is met zijn P-plaat het mikpunt van spot. “Die P staat voor Pispaal”, zei Jean-Ma­rie Dedecker ooit

  “Helemaal koosjer zijn ze niet, maar ook niet illegaal. Laten we ze dus maar extralegaal noemen,” suggereert columnist Jan Segers, “de roterende nummerplaten van N-VA-parlementslid Michaël Freilich.” Freilich is niet de enige die een haat-liefdeverhouding heeft met zijn P-plaat. “Tien jaar geleden zei Jean-Marie Dedecker al dat de P staat voor Pispaal.”