Volledig scherm
© Photo News

Onzuivere kerosine oorzaak van motorprobleem Airbus van Brussels Airlines

De problemen met een van de motoren van de Airbus A330-200 van Brussels Airlines waarvan eerder deze maand twee motoren uitvielen tijdens een vlucht van Kinshasa naar Brussel, werden veroorzaakt door "gecontamineerde kerosine". Dat zegt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. Hoe de onzuivere brandstof precies in het toestel terechtkwam, wordt nog onderzocht.

6 reacties

 • jo vandenberghe

  2 jaar geleden
  Kerosine moet belast worden als motorbrandstof.
 • FRYNDAK OLEG

  2 jaar geleden
  Alsof het onmogelijk is, onlangs een benzinestation verstrekte ook vervuilde benzine.
 • Brigitte Coussement

  2 jaar geleden
  Het type Pratt en Whitney motoren op die oude toestellen wordt al jaren niet meer gebouwd, bij noodzakelijke vervanging wordt er dus gewoon een andere opgetutte okkasiemotor opgezet. Vroeger zag je dergelijke toestanden in oostende, waar afrikaanse bakken met oude stukken opgelapt werden. Al gauw wordt het omgekeerd, in afrika hebben ze nieuwe toestellen en je ziet er de oude belgische die opgelapt worden... tja, tijden veranderen....
 • Eric Loyens

  2 jaar geleden
  1vliegtuig met slechte cerosine en dat uit een tanks van enkele miljoenen liters???? This de simpelste oplossing als ze het niet weten ,mij krijgen ze niet in dat vliegtuig
 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Vrij ongeloofwaardig verhaal toch, hopelijk vertaalt deze haastige beslissing zich niet in een catastrofe.
 1. Brussels Airlines voert test uit met Airbus waarvan motoren uitvielen tijdens vlucht: “Eerste keer ooit dat dit gebeurt”

  Brussels Airlines voert test uit met Airbus waarvan motoren uitvielen tijdens vlucht: “Eerste keer ooit dat dit gebeurt”

  Morgen is een testvlucht gepland met de Airbus A330-200 van Brussels Airlines waarvan eerder deze maand de twee motoren uitvielen. De uitgevallen motor kon worden heropgestart, waarna de andere het later liet afweten maar ook weer kon worden heropgestart. Dat laat de luchtvaartmaatschappij vandaag weten. Het is nog niet helemaal zeker of de test morgen kan plaatsvinden, maar ze zal alleszins "deze week" uitgevoerd worden, klinkt het.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw