Björn Cocquyt: “Clijsters zal bij de verkoop dus even geduld moeten hebben.”
Volledig scherm
PREMIUM
Björn Cocquyt: “Clijsters zal bij de verkoop dus even geduld moeten hebben.” © ERA/Grégoire De Poorter

Onze woonexpert over de villa van Kim Clijsters: “Voor dat geld zijn er meer karaktervolle huizen te vinden”

Met vier Grand Slamtitels zette Kim Clijsters (39) Bree op de wereldkaart, maar nu beslist de voormalige tenniskampioene haar imposante villa in het noordoosten van Limburg van de hand te doen. Voor 1,6 miljoen euro is de woning van u, maar onze woonexpert heeft zo z’n twijfels.

 1. Steeds meer mensen thuis door ‘padelleboog’: wat is het? En hoe kan je het voorkomen?
  PREMIUM
  Meer sport

  Steeds meer mensen thuis door ‘padelle­boog’: wat is het? En hoe kan je het voorkomen?

  Tussen 2018 en 2021 is het aantal mensen dat thuiszit door een tenniselleboog met 42 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Al hebben specialisten het sinds de opmars van padel eerder over de ‘padelleboog’. Wat is er aan de hand? En hoe lang dreig je out te zijn? Elke Clijsters, ex-tennister maar nu padelspeelster, legt ook uit hoe je beter kan voorkomen dan genezen.
 2. Vlaams Belang: “Gezinnen en alleenstaanden blijven in de kou staan”

  Vlaams Belang: “Gezinnen en alleen­staan­den blijven in de kou staan”

  “Er is kordaat beleid nodig om burgers en bedrijven door de inflatie- en energiecrisis te loodsen. Dat de Vlaamse regering net nu maar nipt een regeringscrisis kon vermijden, getuigt van weinig verantwoordelijkheidszin.” Zo reageert Vlaams Belang op het akkoord over de Vlaamse begroting dat gisteren gevonden werd. Het eindresultaat van de onderhandelingen bevalt de oppositiepartij evenmin. “Onze gezinnen en alleenstaanden die niet kunnen rekenen op sociale maatregelen blijven in de kou staan”, zegt fractievoorzitter Chris Janssens.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Mogelijk zevende moordpoging in rusthuis Oostrozebeke: “Moeder kreeg twee dagen op rij overdosis insuline”

  Mogelijk zevende moordpo­ging in rusthuis Oostrozebe­ke: “Moeder kreeg twee dagen op rij overdosis insuline”

  Het gerecht onderzoekt een zevende moordpoging in het rusthuis in Oostrozebeke. Het gaat om een 91-jarige vrouw die in oktober 2021 twee dagen op rij een overdosis insuline ingespoten kreeg. Ze stierf enkele maanden later. Een familielid van de vrouw meldde de feiten aan de onderzoekscel van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’, die het gerecht inlichtte. “Ze vertelden me dat ik er best met niemand over praatte.”