Het was op rondreis door Afrika dat de Gentse Maryse Millet vaststelde hoeveel verkoeling een boom kan bieden. Haar tuin is uitgegroeid tot een groene oase in de stad. Met ook een grote wingerd die haar voorgevel bedekt. "Daardoor is het binnen eveneens lekker koel.”
Volledig scherm
PREMIUM
Het was op rondreis door Afrika dat de Gentse Maryse Millet vaststelde hoeveel verkoeling een boom kan bieden. Haar tuin is uitgegroeid tot een groene oase in de stad. Met ook een grote wingerd die haar voorgevel bedekt. "Daardoor is het binnen eveneens lekker koel.” © Photo News

Onze steden zijn hitte-eilanden: ’s nachts tot 8 graden warmer in centra

De komende dagen wordt het wel heel erg warm, met uitschieters tot boven de 35 graden. Vooral de steden moeten zich aanpassen aan die nieuwe realiteit - daar wordt het nóg heter. De oplossing: bomen planten in je stadstuintje en je gevel laten begroeien.

  1. Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"
    PREMIUM

    Luik wordt het Bergamo van België: "Bij ons kan je maar beter niét in het ziekenhuis belanden"

    "In maart hadden we geen maskers en geen beschermende pakken. Nu hebben we ze, maar geen mensen genoeg om ze aan te trekken." Het brandt in Luik: de drie grote ziekenhuizen liggen vol, vol, vol. Maar vooral: 20% van het zorgpersoneel is ziek uitgevallen - ze hebben zelf corona gekregen, of zijn compleet uitgeblust na de eerste golf dit voorjaar. "We dreigen het Bergamo aan de Maas te worden, ja. Je kan in Luik maar beter geen ongeluk krijgen en naar het ziekenhuis moeten dezer dagen."