Studenten recht volgen het vak 'Internationaal en Europees recht' in de Pieter De Somer-aula.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten recht volgen het vak 'Internationaal en Europees recht' in de Pieter De Somer-aula. © Photo News

Onze reporter volgt de allereerste ‘normale’ les aan de KUL: “Volle bak feest op de Oude Markt, maar in de aula moet ons mondmasker weer aan... Absurd”

Tot 4 uur ‘s nachts feesten op de Oude Markt en om 9 uur ‘s morgens mét mondmasker in de aula zitten. De motivatie is groot, nu de studenten weer voltijds les ‘on campus’ kunnen volgen. Onze reporter ging mee met enkele KU Leuven-studenten naar de eerste les Internationaal en Europees recht. “Ik zou niet weten waarom dat mondmasker nog op moet. Het is niet dat er op de Oude Markt afstand gehouden wordt hé.” 

13 reacties

 • Geert Lissens

  1 jaar geleden
  Dat masker is enkel nog symbolisch en heeft geen enkel nut meer met de vaccinatiegraad die we nu bereikt hebben. Studentenverenigingen zouden zich moeten verzetten tegen dit relikwie.
 • william De Ruyck

  1 jaar geleden
  veel succes met jullie studies - leef leef leef - gebruik jullie gezond verstand en kom op voor de jullie en onze vrijheid !!!
 • Raphaël Defour

  1 jaar geleden
  Begrijp echt niet waarom de vaccinatie en pas gewoon niet worden verplicht. Welke Welke prikken voor tal van ziektes zijn ons vanaf de wieg niet verplicht en voor bezoeken aan exotische bestemmingen niet opgelegd. Welke partijen en kiezers staan hiervoor op de rem?
 • marc rooms

  1 jaar geleden
  Doe gewoon wat er van u gevraagd wordt : buiten zonder, binnen met. (punt uit)
 • Marga Printemps

  1 jaar geleden
  Stel, stel dat elk gewoon voetvolk op aarde (buiten de elite en al het gene wat daar rond draait) geprikt en nog eens geprikt en nog meer, dat het dan stopt?. Wat dan volgt is een totalitaire dictatuur.
 1. In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwijning al aan het begraven waren”
  PREMIUM

  In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwij­ning al aan het begraven waren”

  Hoe angstaanjagend moet het niet zijn voor de ouders van de 25-jarige jonge vrouw uit Eppegem die nu al een week is vermist? En van wie tot nog toe enkel de fiets is gevonden? “Wij doorstonden die beproeving één nacht en de emotionele shock was al zo groot dat het voelde alsof wij ons meisje tijdens haar verdwijning begroeven”, getuigen de mama en oma van de Waalse Alizée die in 2006 - ze was toen net geen drie - spoorloos verdween en goddank levend teruggevonden werd. “Die ene nacht scheen ons langer dan een eeuwigheid toe.”
 1. Rusthuisfacturen en levensduurte dwingen kinderen hun bejaarde ouders in huis te nemen: “687 euro per maand opleggen, welk gezin kan dat?”
  PREMIUM

  Rusthuis­fac­tu­ren en levensduur­te dwingen kinderen hun bejaarde ouders in huis te nemen: “687 euro per maand opleggen, welk gezin kan dat?”

  Het gemiddelde pensioen in de privé? 1.462 euro bruto per maand. De gemiddelde prijs van een eenpersoonskamer in een woonzorgcentrum? 2.096 euro, zonder supplementen. Een blinde ziet het probleem. Twee gewone gezinnen vertellen u pijnlijk eerlijk wat het is om hun zorgbehoevende bompa Freddy (76) en mamy Olga (86) in huis te nemen, uit liefde én van moetens. “‘Pap, eet uw bord leeg! Drink uw glas leeg.’ Zeg dat maar ‘s tegen je volwassen vader.”
 2. De Croo: “Logisch dat we steunmaatregelen voor energie gaan afbouwen”
  157

  De Croo: “Logisch dat we steunmaat­re­ge­len voor energie gaan afbouwen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in ‘VTM NIEUWS’ gezegd dat de steunmaatregelen voor energie, zoals het sociaal tarief, in de komende weken afgebouwd zullen worden. “Door de genomen steunmaatregelen gaan we de komende weken zien dat de voorschotfacturen naar beneden zullen gaan. En als we zien dat de crisis aan het minderen is, dan is het ook logisch dat we die steunmaatregelen zullen afbouwen, zoals we dat met corona ook hebben gedaan.”