Studenten recht volgen het vak 'Internationaal en Europees recht' in de Pieter De Somer-aula.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten recht volgen het vak 'Internationaal en Europees recht' in de Pieter De Somer-aula. © Photo News

Onze reporter volgt de allereerste ‘normale’ les aan de KUL: “Volle bak feest op de Oude Markt, maar in de aula moet ons mondmasker weer aan... Absurd”

Tot 4 uur ‘s nachts feesten op de Oude Markt en om 9 uur ‘s morgens mét mondmasker in de aula zitten. De motivatie is groot, nu de studenten weer voltijds les ‘on campus’ kunnen volgen. Onze reporter ging mee met enkele KU Leuven-studenten naar de eerste les Internationaal en Europees recht. “Ik zou niet weten waarom dat mondmasker nog op moet. Het is niet dat er op de Oude Markt afstand gehouden wordt hé.” 

13 reacties

 • Geert Lissens

  1 maand geleden
  Dat masker is enkel nog symbolisch en heeft geen enkel nut meer met de vaccinatiegraad die we nu bereikt hebben. Studentenverenigingen zouden zich moeten verzetten tegen dit relikwie.
 • william De Ruyck

  1 maand geleden
  veel succes met jullie studies - leef leef leef - gebruik jullie gezond verstand en kom op voor de jullie en onze vrijheid !!!
 • Raphaël Defour

  1 maand geleden
  Begrijp echt niet waarom de vaccinatie en pas gewoon niet worden verplicht. Welke Welke prikken voor tal van ziektes zijn ons vanaf de wieg niet verplicht en voor bezoeken aan exotische bestemmingen niet opgelegd. Welke partijen en kiezers staan hiervoor op de rem?
 • marc rooms

  1 maand geleden
  Doe gewoon wat er van u gevraagd wordt : buiten zonder, binnen met. (punt uit)
 • Marga Printemps

  1 maand geleden
  Stel, stel dat elk gewoon voetvolk op aarde (buiten de elite en al het gene wat daar rond draait) geprikt en nog eens geprikt en nog meer, dat het dan stopt?. Wat dan volgt is een totalitaire dictatuur.