Bart De Pauw en Nadine Van der Linden.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Pauw en Nadine Van der Linden. © Photo News

Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?”

Vier jaar heeft het kamp De Pauw gezwegen: “Wij praten pas op het proces.” Dan wil je wel horen wat ze uiteindelijk te zeggen hebben. Iedereen zat dus op het puntje van de banken, sommige dames vielen er van verontwaardiging bijna af. “Het is hier geen theaterzaal”, probeerde de rechter een dag vol emoties te leiden. Uit de verdediging bleek dat De Pauw niet zinnens is om de martelaar van #metoo te worden. Maar in zijn eindwoord brak hij: een huilende, bevende man die zo graag wou ‘dat vrouwen mij graag zien’ dat het zielig werd. 

73 reacties

 • Hendrik Goris

  2 maanden geleden
  Tony Van Baelen, die vraag heb ik me ook al eens gesteld. Het geeft minstens de indruk dat de toenmalige VRT bazen graag van een contract met De Pauw af wilden. En ik vraag me ook af of De Pauw nu echt de enige is bij de hele VRT die zich wat meer kan veroorloven omdat hij baas was... Tenslotte mogen we niet reageren op het artikel over meester Mussche, die alleen slachtoffers van sexueel geweld zou verdedigen, feit is, ze heeft ook al eens een dader vrij gekregen!
 • Chris Van den Eede

  2 maanden geleden
  Toch wel een proces van de gemiste kans en een levenslange straf. Nu is er polemiek over de rol van Unia (terecht denk ik), gaat het over wat de vrouwen verwachtten (excuses maar niet aanvaard). Terwijl het had moeten gaan om een duidelijke boodschap dat er grenzen zijn maar die is helemaal verloren gegaan door die twee zaken. Ondertussen is zijn bedrijf en broodwinning weg, een zware straf. De proporties zijn zoek en wat is er nu bereikt? Een gemiste kans voor vrouwen en daders, helaas.
 • Lucien Mertens

  2 maanden geleden
  De échte slachtoffers zijn vrouw en kinderen van De Pauw, en het is intriest dat zoiets in de media uitgesmeerd wordt.
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Als ik ongewenste telefoontjes en berichtjes krijg dan blokkeer ik ze.Waarom lieten deze vrouwen dit gebeuren?Teveel gericht op hun carriere?VRT betrokken partij,dus moet zich onthouden van commentaar.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De baas moet altijd slimmer zijn en kan slimmer zijn. Daar zit de essentie. En het is wel zielig dat het zou komen omdat men als baas geen pets in zijn gezicht kan krijgen om hem duidelijk te maken dat hij over de schreef gaat. Wie een beetje opgevoed en wat verstand heeft moet van zichzelf al weten waar de grens ligt. Misschien een onderwerp voor Weyts zijn eindtermen.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakantie
  Gent
  1

  UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakan­tie

  Het UZ Gent vermindert tijdens de kerstvakantie het aantal bedden op intensieve zorg, ondanks de vierde coronagolf. De ziekenhuisdirectie wil op die manier de vakantie die door het zorgpersoneel was aangevraagd, verzekeren. De capaciteit wordt met 20 procent verminderd op de afdeling intensieve zorg. Op de verpleegafdeling moet zelfs 25 procent van de capaciteit dicht. “Ons personeel nam vorig jaar al geen verlofdagen op in de kerstperiode, dat kunnen we niet opnieuw vragen.”