Onze reporter vanuit Dinant: “Opruimwerken zijn begonnen, mensen zijn fel onder de indruk”

Ondertussen is het water weggetrokken in Dinant, na de extreme wateroverlast. “De mensen in de buurt zijn begonnen met de opruimwerken”, vertelt VTM NIEUWS-reporter Tessa Rens ter plaatse. Er zijn wel veel auto’s meegesleurd door het water en de buurtbewoners zijn fel onder de indruk. 

  1. Man zonder papieren ontsnapt uit celwagen op E411 na gijzeling van chauffeurs

    Man zonder papieren ontsnapt uit celwagen op E411 na gijzeling van chauffeurs

    Op de E411 ter hoogte van Éghezée is een man zonder papieren, die gedetineerd was, ontsnapt nadat hij eerst twee chauffeurs in een celwagen gijzelde. De man, die zonder rechtmatige status in het land verblijft, zou met een mes de bestuurders bedreigd hebben. Hij werd op dat moment overgebracht van de gevangenis in Aarlen naar het repatriëringscentrum in Steenokkerzeel, waar hij de volgende dag van Zaventem naar zijn land van herkomst zou vliegen.
  2. "Wereldrecord" en "Europese top drie": hoe ver staan we nu écht met vaccineren in vergelijking met andere landen?

    "Wereldre­cord" en "Europese top drie": hoe ver staan we nu écht met vaccineren in vergelij­king met andere landen?

    Ze vlogen ons om de oren de afgelopen dagen: grote termen om de vaccinatiegraad in België en Vlaanderen aan te duiden in het debat rond het eventueel afschaffen van de mondmaskers en de vaccinatieplicht. Premier Alexander De Croo zei afgelopen weekend in een interview met Le Soir dat België in de “Europese top drie” zit en N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak eerder al van “een wereldrecord in vaccinatiegraad in Vlaanderen”. Maar waar staan we nu echt?