Onze reporter vanuit Dinant: “Opruimwerken zijn begonnen, mensen zijn fel onder de indruk”

Ondertussen is het water weggetrokken in Dinant, na de extreme wateroverlast. “De mensen in de buurt zijn begonnen met de opruimwerken”, vertelt VTM NIEUWS-reporter Tessa Rens ter plaatse. Er zijn wel veel auto’s meegesleurd door het water en de buurtbewoners zijn fel onder de indruk. 

 1. Brussels restaurant in het donker om energiecrisis aan te kaarten
  Play

  Brussels restaurant in het donker om energiecri­sis aan te kaarten

  In het centrum van Brussel heeft een groep restauranthouders laten zien hoe de toekomst van de horeca eruit kan zien. In de Brasserie Surrealiste wordt geen elektriciteit en geen gas gebruikt. Het eten werd geserveerd en gekookt door Racines-medewerkers en dat zonder ovens, fornuizen, kookplaten, koffiemachines en gloeilampen. Door de actie willen de restauranthouders de snel stijgende energieprijzen aankaarten. Bekijk de hele reportage in bovenstaande video.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.