© Bart Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© © Bart Leye

Onze reporter sprak een hele dag met aanhangers én tegenstanders van Forza Ninove: "Hoezo een Hitlergroet?"

In het ‘Chicago aan de Dender’ wil een Vlaams Belanger voor sheriff spelen. Guy D'haeseleer (49) haalde met ‘Forza Ninove’ een monsterscore van 40 procent en drijft het cordon sanitaire in het nauw. Volgens hem hebben de Ninovieters genoeg van al die buitenlanders. Zou het?

83 reacties

 • johny daneels

  3 jaar geleden
  Ik ben al die nieuwkomers beu maar de politici die ze blijven binnenhalen zonder enig respect voor de mensen die hun vet loon en pensioen betalen....dat zijn de schuldigen...niemand anders, ik steun wie nieuwkomers buitengooien die onze normen en waarden niet respecteren, allemaal...op enkelen na, dat hebben ze in Ninove ondertussen ondervonden, vandaar Forza
 • wim CLAES

  3 jaar geleden
  Het blok heeft het eindelijk begrepen; zwijgen en de andere partijen reclame voor hen laten brengen. dewever zou beter nog eens diep nadenken, want als het blok dergelijke resultaten neerzet in de 25% van de gemeentes (in de nadere 75% kwamen ze niet op) ziet het ernaar uit dat zijn 400 stemmen hem niet aan een Michel 2 gaan helpen. hij is misschien gedepanneerd als burgemeester, maar nationaal gaat hij de mis in in 2019.
 • nicole nys

  3 jaar geleden
  Laat het vooral een wake-up call zijn voor de centrum-rechtse partijen. De Vlamingen zijn bang en onzeker over de toekomst omdat ze zien wat in hun steden en gemeenten aan het gebeuren is. Ze zijn de eindeloze migratiestromen en de toenemende islamisering meer dan beu. Politici moeten daar rekening mee houden, meer luisteren naar de noden en vooral echte maatregelen nemen. Als ze dat doen worden de extremen vanzelf overbodig. Deze uitslag is gewoon een schreeuw om hulp.
 • Bernard Redpill

  3 jaar geleden
  Dit is maar een voorproevertje, mensen. Wacht maar tot we effectief gaan besturen. Denk je dat het bij fake news blijft? Neen, we zullen te maken krijgen met infiltranten die als nazi's poseren. We zullen geboycot worden door verschillende overheidsinstanties. We moeten hierop voorbereid zijn.
 • Jan De Vos

  3 jaar geleden
  Een staaltje van FAKE news dat natuurlijk door VRT uitvergroot werd. Die fotograaf moet zeer zwaar gestraft worden, dit is nog veel erger dan Trump. Gisteren kwam D'Haezeleer over als een degelijk politieke, veel bekwamen dan vele andere. Hij heeft wel een Vlaams Belang geschiedenis.