vincent duterne/photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© vincent duterne/photo news

Onze reporter op de coronabetoging: “Die ‘coronacrisis’ heeft nu echt wel lang genoeg geduurd. Wij willen weer leven”

Nooit voordien lokte een Belgische betoging tegen de coronamaatregelen zoveel manifestanten als de 50.000 die vanmiddag present tekenden in Brussel. Meer nog dan bij de vorige manifestaties demonstreerden ook heel wat Nederlanders, Fransen, Luxemburgers en zelfs Zwitsers mee. Net zoals veel gezinnen met kinderen meestapten. Hoewel de overgrote meerderheid het vreedzaam hield, liep ook deze betoging weer uit op rellen. Wij wandelden mee tussen de betogers en vroegen naar hun beweegredenen. “Deze ‘coronacrisis’ heeft nu echt wel lang genoeg geduurd. Wij willen gewoon weer kunnen leven”, klonk het eensluidend. 

62 reacties

 • dirk liekens

  1 jaar geleden
  Yana Rutte ?? wie wordt er opgesloten ik niet en gij ook niet denk ik ,vele doen precies of ze mogen niet meer buiten komen of ergens naartoe.
 • Bart Meganck

  1 jaar geleden
  Uw reporter is blijkbaar een beetje kleurenblind, aangezien hij alleen in het zwart geklede mensen heeft gezien! Bekijk zelf foto’s van de betoging en je ziet een kleurrijke vrolijke mensenmassa!
 • Yves Smet

  1 jaar geleden
  Ik begrijp de uitspraak''wij willen terug kunnen leven''je kan toch leven?gewoon even anders voor een periode.wat is nu 2 jaar in u leven??
 • Patrick Van Hecke

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk het grootste deel steuntrekkers, moeten op maandagochtend niet om 5u00 opstaan om te gaan werken. Gaan dan maar gaan betogen uit verveling, daarna een ganse week om uit te rusten!
 • Lou Bakker

  1 jaar geleden
  @Dirk Billiet. Bent u na uw grondige studie overtuigd dat het nog steeds over " vaccins" gaat ? Vaccins met een houdbaarheids datum ? Kunt u misschien het hele plaatje van wat er gebeurt op deze planeet eens bestuderen ?
 1. HLN ONDERZOEK. De factuur die Vandenbroucke niet zag aankomen: 4 miljoen euro voor verhuis van 40 kilometer
  PREMIUM

  HLN ONDERZOEK. De factuur die Vandenbrou­c­ke niet zag aankomen: 4 miljoen euro voor verhuis van 40 kilometer

  Niets zo vervelend als een factuur die je niet zag aankomen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) kan er sinds kort over meespreken. Zijn diensten werken al maanden aan een verplaatsing van de voorraad Covid-vaccins en geneesmiddelen. Het doel was geld besparen, maar de verhuis blijkt onverwacht peperduur. Er vielen al miljoenen aan facturen binnen. Hoe kon dat gebeuren? En wordt de financiële nachtmerrie straks nog groter?