Onze reporter meet schade op na overstroming in Westhoek: “Stroomafwaarts loopt de IJzer opnieuw buiten zijn oevers”

Na hevige regenval trad de rivier de IJzer in de Westhoek buiten zijn oevers, onder andere in Roesbrugge en Stavele. Het peil van de rivier is daar vandaag drie centimeter gedaald, maar verderop stroomafwaarts stijgt het waterpeil weer: “In Lo-Reninge treedt de IJzer buiten zijn oevers”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. “De brandweer is volop aan het pompen. Op sommige plaatsen ze nog zandzakken bij.” Bekijk hierboven zijn verslag.

 1. “Dood aan S.”, spandoek van aanslagplegers legt link met eerdere aanslagen in drugsmilieu
  Antwerpen/Wilrijk

  “Dood aan S.”, spandoek van aanslagple­gers legt link met eerdere aanslagen in drugsmili­eu

  De Antwerpse politie heeft donderdagochtend rond 5 uur twee Nederlanders gearresteerd die op het punt stonden een aanslag te plegen tegen een woning op de Boomsesteenweg in Wilrijk. Er is ook een vuurwapen in beslag genomen. De bewoner en zijn partner zijn sinds enkele weken geviseerd in het drugsmilieu. Zij waren eerder gearresteerd bij een onderzoek naar een drugstransport van 350 kg cocaïne.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. Jaarlijks 6.000 aanrijdingen met onverzekerde wagens: “Zonder verzekering de baan op trekken is met zekerheid geen goede besparing”
  PREMIUM
  UW GELD
  44

  Jaarlijks 6.000 aanrijdin­gen met onverzeker­de wagens: “Zonder verzeke­ring de baan op trekken is met zekerheid geen goede besparing”

  “Er zijn nog altijd hardleerse bestuurders die het risico van rijden zonder verzekering zwaar onderschatten. Het is met zekerheid een foute besparing.” Vorig jaar openden autoverzekeraars bijna 6.000 schadedossiers voor ongevallen waarbij een onverzekerd voertuig betrokken was. Dat zijn er bijna 15 procent meer dan in 2021. Betrokken in een ongeval met een bestuurder zonder verzekering, wat dan? En wat riskeer je eigenlijk als je onverzekerd de baan op gaat?
 1. Volgend jaar verbod op online advertenties van politieke partijen voor jongeren onder de 16 jaar?
  1

  Volgend jaar verbod op online adverten­ties van politieke partijen voor jongeren onder de 16 jaar?

  Het Europees parlement heeft donderdag gestemd over een voorstel om politieke advertenties aan banden te leggen. De Europarlementariërs zouden tegen de verkiezingen van mei 2024 politieke partijen willen verhinderen om reclame hyperdoelgericht naar potentiële kiezers te sturen op het internet. Er moet nu in ijltempo onderhandeld worden met de lidstaten en de Europese Commissie. De ngo EDRi vreest ervoor dat de regelgeving een slag in het water zal zijn.
 2. Knip in groenestroomcertificaten van minister Demir treft vooral kmo’s en landbouwers
  PREMIUM
  82

  Knip in groene­stroom­cer­ti­fi­ca­ten van minister Demir treft vooral kmo’s en landbou­wers

  De knip die Vlaams energieminister Zuhal Demir in de groenestroomcertificaten wil doorvoeren, treft liefst tien keer zoveel bedrijven dan ze tot nu toe beweert. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Bovendien gaat het niet louter om grote, industriële spelers. De meerderheid zijn simpele kmo’s. Ook veel landbouwbedrijven verliezen hun steun. In specifieke gevallen dreigen zelfs enkele particulieren geraakt te worden. Een overzicht.
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.