Onze journaliste Esther De Leebeeck vroeg zich af hoe het is om in Nieuwpoort te wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journaliste Esther De Leebeeck vroeg zich af hoe het is om in Nieuwpoort te wonen. © Benny Proot

Onze reporter (28) trekt op huizenjacht in Nieuwpoort, waar ze 10.000 euro krijgt als ze er haar eerste woning koopt

Nieuwpoort wil een premie van 10.000 euro geven aan wie jonger is dan 35 jaar en zijn eerste woning in de badstad koopt. Onze reporter Esther De Leebeeck (28) behoort tot die doelgroep en is toevallig op zoek naar een huis. Ze trok naar de kust om even kennis te maken met de Nieuwpoortenaars. “Of we je zouden aanraden om naar hier te verhuizen? Nee. Voor twintigers is hier niks te doen.”

41 reacties

 • Katia Soetaert

  1 week geleden
  Misschien gaan we net daarom graag naar Nieuwpoort! Voor lawaai, cafés, uitgaansbuurten,... kan je toch elders terecht?
 • TOM LAMOEN

  1 week geleden
  In de zomer moet de muziek in de zomerbar al om 20 u af!! Zo zullen ze zeker geen jonger publiek aantrekken 😂
 • Bob Walraedt

  1 week geleden
  In België iets gratis? Je zal het zeker en vast wel dubbel terug betalen
 • Martine Rochtus

  1 week geleden
  Ik woon in Nieuwpoort bad en woon er super graag ..ik kom van Antwerpen, waar er criminaliteit en lawaai is ..ik amuseer mij rot in Nieuwpoort en ben 56 jaar
 • Rik Vangaal

  1 week geleden
  Beste Lagasse, in NL is de vrijstelling 2% voor enige woning van minder dan 400.000 euro. Het doel is minder-dan-35 jarigen te helpen in heel NL. Hier gaat het om het aantrekken van jongeren door een stadje. Dan moet Nieuwpoort aantonen wat er mis is met 35 plussers, anders is het discriminatie.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?
  PREMIUM

  De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?

  Vanaf 2022 is een schatting verplicht om een lening te krijgen als je een huis koopt. De bank mag die uitvoeren op basis van statistieken. Maar als je je huis verkoopt, gebeurt de waardebepaling veel gedetailleerder. Je kunt daarvoor aankloppen bij vier verschillende partijen, die allemaal hun eigen manier van werken hebben. Onze woonexpert Björn Cocquyt lijst hun methodes op zodat je weet waarom je voor wie moet kiezen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.