Onze journaliste Esther De Leebeeck vroeg zich af hoe het is om in Nieuwpoort te wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze journaliste Esther De Leebeeck vroeg zich af hoe het is om in Nieuwpoort te wonen. © Benny Proot

Onze reporter (28) trekt op huizenjacht in Nieuwpoort, waar ze 10.000 euro krijgt als ze er haar eerste woning koopt

Nieuwpoort wil een premie van 10.000 euro geven aan wie jonger is dan 35 jaar en zijn eerste woning in de badstad koopt. Onze reporter Esther De Leebeeck (28) behoort tot die doelgroep en is toevallig op zoek naar een huis. Ze trok naar de kust om even kennis te maken met de Nieuwpoortenaars. “Of we je zouden aanraden om naar hier te verhuizen? Nee. Voor twintigers is hier niks te doen.”

41 reacties

 • Katia Soetaert

  3 maanden geleden
  Misschien gaan we net daarom graag naar Nieuwpoort! Voor lawaai, cafés, uitgaansbuurten,... kan je toch elders terecht?
 • TOM LAMOEN

  3 maanden geleden
  In de zomer moet de muziek in de zomerbar al om 20 u af!! Zo zullen ze zeker geen jonger publiek aantrekken 😂
 • Bob Walraedt

  3 maanden geleden
  In België iets gratis? Je zal het zeker en vast wel dubbel terug betalen
 • Martine Rochtus

  3 maanden geleden
  Ik woon in Nieuwpoort bad en woon er super graag ..ik kom van Antwerpen, waar er criminaliteit en lawaai is ..ik amuseer mij rot in Nieuwpoort en ben 56 jaar
 • Rik Vangaal

  3 maanden geleden
  Beste Lagasse, in NL is de vrijstelling 2% voor enige woning van minder dan 400.000 euro. Het doel is minder-dan-35 jarigen te helpen in heel NL. Hier gaat het om het aantrekken van jongeren door een stadje. Dan moet Nieuwpoort aantonen wat er mis is met 35 plussers, anders is het discriminatie.
 1. Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtoffers van PFOS-vervuiling voor dagvaarding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”
  Zwijndrecht/Linkeroever

  Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtof­fers van PFOS-vervuiling voor dagvaar­ding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”

  De actiegroep Grondrecht heeft op anderhalve dag tijd 587 slachtoffers van de PFOS-vervuiling rond de 3M-fabriek verzameld om zich aan te sluiten bij een dagvaarding tegen het chemiebedrijf. “We doen dit uit voorzorg”, zegt woordvoerder en jurist Jonas Vernimmen. “Aangezien 3M in 2002 is gestopt met de productie van PFOS dreigt de verjaringstermijn.”
 2. De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?
  PREMIUM

  De ene schatting is gratis, de andere kost 300 euro: wat is de beste optie als je je huis verkoopt en waarin zit het verschil?

  Vanaf 2022 is een schatting verplicht om een lening te krijgen als je een huis koopt. De bank mag die uitvoeren op basis van statistieken. Maar als je je huis verkoopt, gebeurt de waardebepaling veel gedetailleerder. Je kunt daarvoor aankloppen bij vier verschillende partijen, die allemaal hun eigen manier van werken hebben. Onze woonexpert Björn Cocquyt lijst hun methodes op zodat je weet waarom je voor wie moet kiezen.