Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Onze politieke partijen zijn rijker dan ooit: N-VA heeft met bijna 35 miljoen het meest in kas

De Belgische politieke partijen zitten samen op een vermogen van 156,8 miljoen euro. Dat is een record en bijna een verdrievoudiging in twintig jaar. Dat blijkt woensdag uit een analyse die De Standaard maakte van de jaarrekeningen van de partijen die deze maand door de Kamer werden gepubliceerd.

132 reacties

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  4 maanden geleden
  Dat politieke partijen geld krijgen is de waanzin voorbij.Als onze politici zo goed zouden zijn, kunnen ze toch zelf inkomsten werven.En dan krijgen ze nog eens mega-weddes om te schitteren in afwezigheid, onkunde, filibusteren, foefelen en liegen.Trouwens, slechts 22% van de kiezers heeft nog vertrouwen in onze politici, wat op zich eigenlijk nog best veel is.
 • phil smedts

  4 maanden geleden
  Tja, politici zorgen nu eenmaal goed voor zichzelf. Ze zouden beter het land deftig besturen in plaats van altijd hun populistische politiek theater op te voeren en elkaar messen in de rug te steken.
 • maria lucia vandenborre

  4 maanden geleden
  Terugstorten in de staadskas . Een mooi gebaar van eenheid !
 • Danny Callaert

  4 maanden geleden
  elk voorstel in de commissie om de dotaties te beperken, werd door nva geblokkeerd.
 • Philippe Legrand

  4 maanden geleden
  Alle partijen zouden zelf voor hun inkomsten moeten zorgen via hun leden en dat zou ook zo moeten zijn met alle religies. Nu komt dat zoals altijd uit de burger zijn zakken die hier helemaal niets kan aan veranderen ook niet in het stemhokje.