Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Onze politiek journaliste over Calvo die stopt als fractieleider: "Je voelde dat de wrevel tussen hem en Almaci nog niet helemaal verdwenen was”

Kristof Calvo neemt deze maand afscheid als fractievoorzitter van Ecolo-Groen, een functie die hij sinds 2014 bekleedde. Dat meldt de fractie zelf. Calvo wil zich als Kamerlid focussen op inhoudelijk werk, en gaat ook in Nederland aan de slag voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. Onze politiek journaliste Isolde Van den Eynde is verrast door zijn beslissing, maar merkt ook een tendens op: “Een aantal groenen kijken een tikje jaloers naar SP.A.”

154 reacties

 • paul merckx

  7 maanden geleden
  Hij is echt op zijn plaats in Nederland, die cultuur moet hem passen, steeds maar spreken maar niks zeggen.
 • Erik VAN AS

  8 maanden geleden
  De poenpakker : kamerlid - gemeenteraadslis in Mechelen - nu in Nederland nog een bijjobbeken. Ethische zijn de groenen al het zelfde als de OVLD. zoveel mogelijk poen pakken op een zo weinig mogelijke tijd. 't groen professorken.
 • Lieven Vermandere

  8 maanden geleden
  Roeptoeter Calvo weg. Velen zullen niet rouwig zijn Groen is een linkse beweging, maar verre van een politiek partij.
 • Eddy DESMET

  8 maanden geleden
  Het probleem bij de Groenen is, dat er nog teveel "groentjes" zijn, die niet eens weten hoe zeaan politiek moeten doen ... Een reusachtig probleem eigenlijk !
 • eddy van dorst

  8 maanden geleden
  Tank en koop alles in Nederland onderhoud de groene(bruine)in de verste verte niet
 1. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  6

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.