Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Onze politiek journaliste over Calvo die stopt als fractieleider: "Je voelde dat de wrevel tussen hem en Almaci nog niet helemaal verdwenen was”

Kristof Calvo neemt deze maand afscheid als fractievoorzitter van Ecolo-Groen, een functie die hij sinds 2014 bekleedde. Dat meldt de fractie zelf. Calvo wil zich als Kamerlid focussen op inhoudelijk werk, en gaat ook in Nederland aan de slag voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. Onze politiek journaliste Isolde Van den Eynde is verrast door zijn beslissing, maar merkt ook een tendens op: “Een aantal groenen kijken een tikje jaloers naar SP.A.”

154 reacties

 • paul merckx

  7 maanden geleden
  Hij is echt op zijn plaats in Nederland, die cultuur moet hem passen, steeds maar spreken maar niks zeggen.
 • Erik VAN AS

  7 maanden geleden
  De poenpakker : kamerlid - gemeenteraadslis in Mechelen - nu in Nederland nog een bijjobbeken. Ethische zijn de groenen al het zelfde als de OVLD. zoveel mogelijk poen pakken op een zo weinig mogelijke tijd. 't groen professorken.
 • Lieven Vermandere

  7 maanden geleden
  Roeptoeter Calvo weg. Velen zullen niet rouwig zijn Groen is een linkse beweging, maar verre van een politiek partij.
 • Eddy DESMET

  7 maanden geleden
  Het probleem bij de Groenen is, dat er nog teveel "groentjes" zijn, die niet eens weten hoe zeaan politiek moeten doen ... Een reusachtig probleem eigenlijk !
 • eddy van dorst

  7 maanden geleden
  Tank en koop alles in Nederland onderhoud de groene(bruine)in de verste verte niet
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  De iPhones van voormalig VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese zijn "waarschijnlijk aangevallen met Pegasus-software". Dat schrijven Knack en Le Soir op basis van een inlichtingenrapport van de militaire inlichtingendienst ADIV dat ze konden inkijken. "De ADIV gaat ervan uit dat de intrusie zeer waarschijnlijk is geïnitieerd door Rwanda." Het Security Lab van Amnesty International bevestigt de sporen van infectie.