Politiek analiste Isolde Van den Eynde
Volledig scherm
Politiek analiste Isolde Van den Eynde © VTM Nieuws

Onze politiek analisten: “Dit is niet alleen de overwinning van het Vlaams Belang, maar ook het falen van de voorzitters”

Een hele dag lang hebben onze Wetstraatjournaliste Isolde Van den Eynde en politiek analist Noël Slangen ons door de verkiezingen geloodst. In deze liveblog deelden ze hun bevindingen en analyses. “De overwinning van Vlaams Belang toont vooral hoe de andere partijen hebben gefaald. Ook al verdween migratie stilaan naar de achtergrond in debatten en de media, bij de kiezer is het het meest blijven hangen.”

  1. Brusselse stadstol quasi collectief neergesabeld in Vlaams Parlement
    Brussel

    Brusselse stadstol quasi collectief neergesa­beld in Vlaams Parlement

    Bijna alle partijen in het Vlaams Parlement verzetten zich tegen de mogelijke invoering van een stadstol in Brussel. Ook Open Vld en sp.a, die mee in de Brusselse regering zitten, nemen er afstand van. Groen benadrukt dat het nog maar gaat om een nota en vraagt de Vlaamse regering om in gesprek te gaan. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft dat overleg ook al gevraagd, maar de Open Vld-minister is duidelijk: "Zet Brussel eenzijdig door, dan zullen we alle mogelijke juridische middelen uitputten".