Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR).
Volledig scherm
PREMIUM
Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). © Photo News

Onze politiek analist blikt vooruit: wat kunnen de informateurs nog bereiken op twee weken tijd? En heeft hun opdracht nog zin?

PoltiekDe federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) blijven aan zet. Koning Filip heeft hun opdracht deze namiddag verlengd. Heeft deze opdracht überhaupt nog zin en hoe moet het nu verder met de informatie? Onze politiek expert Jan Segers schept duidelijkheid aan de hand van drie vragen.

36 reacties

 • james vroman

  1 jaar geleden
  nu aan de wever en als die mislukt nieuwe verkiezingen en dat ze dan maar eens uitleggen aan de kiezer wat die splitsing hun onderdanen zal kosten want ze zullen het wel al berekend hebben ...wat met de sociale zekerheid , hoeveel staatsschuld zal Vlaanderen moeten meebetalen enz splitsen uit romantiek gaat niet gaan zal een ferm prijskaartje aanhangen ...verkiesthema keuze Vlaanderen of Belgie eindelijk duidelijkheid.
 • dirk dirksen

  1 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen Overwinning rechts Ps raid Avv vvk
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  België in deze vorm is ten einde. Ofwel één regering, 1 kieskring en 1 man 1 stem, geen gefoefel meer. Ofwel een federale regering, automatisch samengesteld uit de partijen van de deelstaatregeringen.
 • freddie Vita

  1 jaar geleden
  Het is nog te vroeg voor nieuwe verkiezingen.Ze weten namelijk dat het VB een monsterscore gaat behalen en daar moeten ze eerst iets op vinden.De komende weken gaan ze dus bestuderen hoe ze de verkiezingsuitslag kunnen manipuleren,lees"hoe manipuleren we de computers?".
 • Paul Van Heurck

  1 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen en partijen onder de 10% eruit.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel