Ludivine Dedonder
Volledig scherm
PREMIUM
Ludivine Dedonder © Belga

ONZE OPINIE. Zonder verduidelijkingen van de stafchef en de generaal zal het ongenoegen binnen Defensie blijven borrelen

Het hoofd van de militaire inlichtingendienst ADIV blijkt niet ontslagen te zijn uit zijn functie. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) liet generaal Boucké zélf aan stafchef Michel Hofman weten hebben dat hij het niet meer zag zitten om verder te doen, luttele uren nadat hij in het parlement nochtans had verklaard hoe strijdvaardig en vastberaden hij wel was. De druk zou te hoog geweest zijn. 

13 reacties

 • Vera Bres

  4 maanden geleden
  DeDonder blijft zitten en mag haar postje en riant loon houden , ze heeft het goed geregeld.
 • Wilfried Vanden Berg

  4 maanden geleden
  Ontslag nemen? Dat durven die show figuren van zogenaamde politiekers niet meer .Ze hebben daar de durf noch de ruggengraat voor . Afgedankt als advocaat , en in de politiek gegaan voor het luxe leven , zonder enige verantwoordelijkheid .
 • Wilfried Frensch

  4 maanden geleden
  Wat een vaudeville heeft onze Minister ervan gemaakt en de leden van de commissie vinden hun vakantie belangrijker dan de waarheid boven water te krijgen. Er is een kop gerold al dan niet terecht maar dat is bijzaak als de Minister maar op post kan blijven. Dégoûtant !
 • Patrick Rasschaert

  4 maanden geleden
  Dedonder vat nog niet dat ze als verantwoordelijke minister zelf moet opstappen en de plaats ruimen voor iemand die bekwaam is en op zijn minst op de hoogte is van wat defensie betekent.
 • rik casteleyn

  4 maanden geleden
  Dedonder zit vol leugens en kan zich niet verdedigen in het nederlands . Weer de PS die in de fout gaat net zoals de minister van de PS die 25 verwittigingen genegeerd heeft en zo de overstromingen op zijn geweten heeft . Altijd doofpot vullen .
 1. Buurlanden gaan nauwer samenwerken om verdrinking van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewaking in

  Buurlanden gaan nauwer samenwer­ken om verdrin­king van migranten te voorkomen, Frontex zet luchtbewa­king in

  De EU-landen gaan hun samenwerking opvoeren in de strijd tegen smokkelnetwerken die migranten de levensgevaarlijke Kanaalroute opsturen. Dat hebben ze afgesproken tijdens een spoedoverleg in de Noord-Franse havenstad Calais. Tegelijk zal het Europese grensbewakingsagentschap Frontex haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee opvoeren, onder meer via luchtbewaking. Al op 1 december zou er een vliegtuig ingezet moeten worden.
 2. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  72

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.