Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © Belga

ONZE OPINIE. Wie tweede verblijf koopt, doet dat niet voor jaarlijkse cadeautje van 705 euro. Schrappen dus, dat fiscale voordeel

Welkom in België! Waar de regen in de lucht een Belgische bevoegdheid is, maar eenmaal ze Vlaamse grond raakt Vlaamse materie wordt. Waar een vis in de Noordzee federale materie is, maar eenmaal aan land een Vlaamse is. Tot de vis wordt opgegeten, dan komt de federale overheid in het vizier. Want het gaat over voedselveiligheid. 

25 reacties

 • LUDWIN DE LATHOUWER

  4 weken geleden
  Zo kunnen ze links en rechts nog wel meer absurde voordelen stopzetten. Als ze echt eens micromanagement toepassen op alle domme achterpoortjes is de coronaschuld onmiddellijk vereffend. dan kunnen ze ook stoppen met de werkende mens zijn laatste Euro uit zijn zak te halen. Ik vraag me eigenlijk af waar de logisch denkende politiekers zijn? Zet eens een paar onafhankelijke economen aan het werk en laat de Belgische boekhouding eens grondig doorlichten. Ik denk dat men verrast zal zijn.
 • luc dierick

  1 maand geleden
  In Amsterdam kan je binnen afzienbare tijd enkel nog een woning kopen als je er zelf gaat in wonen En er volgen nog steden en gemeenten .
 • Theo Collewaert

  1 maand geleden
  Eindelijk !
 • An Peeters

  1 maand geleden
  belast huurinkomsten zoals elk inkomen. Het zijn niet arme mensen die een tweede verblijf bezitten. Maar met de VLD zal dat nooit lukken. VLD = alles voor de rijken. liberalisme is gewoon egoïsme op kap van de gewone werknemers.
 • Peter Bosmans

  1 maand geleden
  We zijn al een volgebouwd land met langs de ene kant mensen die een woning zoeken om in te wonen en er geen (betaalbare) vinden en langs de andere kant mensen die er meer dan één hebben die ze enkel in de vrije tijd of vakantie gebruiken. Op die eerste woning zouden zo weinig mogelijk lasten mogen zijn, op die tweede zou dat veel hoger mogen want dat is een vorm van luxe of investering en uiteraard is elke vorm van subsidie op die luxe onaanvaardbaar.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.