Een patiënt vorige week op de Covidafdeling van het ziekenhuis van Jette.
Volledig scherm
PREMIUM
Een patiënt vorige week op de Covidafdeling van het ziekenhuis van Jette. © Joel Hoylaerts / Photonews

Onze opinie. Wie realistisch is, beseft: de tweede golf is er, en hij is nog veel gevaarlijker dan de eerste

Op 15 maart begon de lockdown. Er lagen toen 266 Belgen in het ziekenhuis, en 54 daarvan op intensieve zorg. Vandaag liggen 1.050 mensen in het ziekenhuis, en 201 op intensieve zorg. Toen stierven 6 Belgen per dag, nu 11. Als het patroon van het voorjaar zich herhaalt, dan sterven over exact één maand elke dag 572 Belgen aan corona. Elke dag. Er staan donkere dagen voor de deur, schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker. “Maar laat ons er samen toch een warme winter van maken.”

25 reacties

 • Kris Leynen

  3 maanden geleden
  Normaal gaan de cijfers achter 5 dagen zakken in Brussel, want dan zijn de cafés al 2 weken om 11 uur dicht. In Nederland vanaf maandag zakken de cijfers daar is de horeca dan 2 weken om 10 uur dicht . En dan weten we gelijk of de genomen maatregelen geholpen hebben
 • LUDO SPRANGERS

  3 maanden geleden
  Geef eens wat meer uitleg hoe ze het in China trachten op te lossen! Daar is het ontstaan en kennen ze het DNA. De dokter die het daar heeft vastgesteld moest zijn mond in eerste instantie houden en is er ook aan overleden. Volledige lockdown is dat de enige vaststelling om Corona te beperken? Al de maatregelen zullen wel helpen maar lijken onvoldoende.
 • Charlotte De greef

  3 maanden geleden
  Hoe is het erger? Kijk naar de cijfers, veel besmetten maar weinig ziekenhuisopnamen en zeer weinig doden. Dat is niet erger. Dat is een ziekte die uitwoedt, zo hoort het te gaan.
 • RENE ROSSEEL VAN HAMME

  3 maanden geleden
  Men had strenger moeten optreden + beboeten voor degenen die massaal bijeen feestvierden & dikwijls zonder mondmasker! De rellen, fuiven....hadden niet mogen doorgaan, maar ja het ligt eraan wie dit toelaat zeker?!
 • Lisette Nelissen

  3 maanden geleden
  De scholen en de grenzen opnieuw sluiten. Het is sinds de scholen open zijn en mensen massaal terugkeerden uit rode zones dat de cijfers de pan uit swingen.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn