Conner Rousseau (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Conner Rousseau (Vooruit). © Belga

ONZE OPINIE. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas?

Conner Rousseau (Vooruit) wil gevaccineerden belonen met vrijheid. U leest het: belonen. Vorige week konden we dat met wat goede wil nog klasseren als een communicatieblunder in ‘Terzake’. Als slip of the tongue. Maar dat was het dus niet. De Vooruit-voorzitter herhaalt het in een ongetwijfeld grondig nagelezen opiniestuk in ‘De Standaard’. “Solidariteit wordt beloond met vrijheid.” Wat een paternalisme. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas die de brave kindjes lekkers geeft en de andere de roe?

124 reacties

 • Julien Cuypers

  4 maanden geleden
  Als men in de toekomst niet gevaccineerden wil uitsluiten uit de maatschappij is het ook niet meer dan normaal dat deze geen belastingen, taxen of dergelijke moeten betalen.
 • Ivan Paeps

  4 maanden geleden
  In de tegenwoordige samenleving wordt het zéér moeilijk om tot enig besluit (laat staan een KB, of iets dergelijks). Ik denk dat Conner Rousseau bedoelde dat hij niet-gevaccineerde mensen bepaalde rechten wil ontnemen, zoals HORECA verbod, het recht op spoedbehandeling in een ziekenhuis voor niet-gevaccineerden, etc... om maar een voorbeeld te geven. Heeft hij gelijk? Ik weet het niet. We zullen moeten afwachten. Het is diep-triestig dat politiekers hierover moeten beslissen.
 • Jen Carrago

  4 maanden geleden
  De formulering is misschien niet de juiste maar het is wel een feit dat de vaccin-weigeraars hét grootste deel van het besmettingsprobleem zijn en blijven en het virus maar blijven rondstrooien daar velen van hen dan ook nog een probleem hebben met een beschermend masker te dragen en dat kan niet. Algemeen verplichten kan niet volgens onze politiekers dan maar laten voelen en uitsluiten!
 • Frederik Claes

  4 maanden geleden
  Ik ben gevaccineerd en heb in het verleden vaak op de socialisten gestemd, maar bij deze schiet hij toch in eigen voet. Ik ben opgevoed met een gezond moreel besef, sociale waarden, samenhorigheid met begrip, respect en liefde voor de medemens. Daarom zal ik in 2024 passen en iedereen overtuigen die ik kan om op hoopvollere partijen te stemmen.
 • Marlene De Smedt

  4 maanden geleden
  Reactie op reacties: 1 dat zogenaamde lockdownfeestje is weerlegd in ‘Het Huis’, geeuw, 2 men speelt het op de kleren wil men dan dat een jonge gast zich kleedt in duur maatpak zoals de middelbare leeftijd? 3 zijn er geen andere politici alomtegenwoordig op TV? Er zijn er zelfs die daarmee doorbraken in de politiek, 4 om de BTW op elektra te verlagen, het pensioen te verhogen en zelfs een 1G-beleid in te voeren is er een meerderheid nodig. I rest my case.
 1. PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jambon”

  PVDA: “Sociale woningbouw naar dieptepunt onder regering-Jam­bon”

  Volgens oppositiepartij PVDA kwamen er vorig jaar maar 668 sociale woningen bij in Vlaanderen. De partij baseert zich daarvoor op cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). “De N-VA brengt de sociale woningbouw ei zo na tot stilstand”, zegt Vlaams parlementslid Jos D’Haese. Maar volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele bekijkt PVDA de cijfers met een “eenzijdige blik” en zijn er in totaal 2.808 nieuwe sociale woningen bijgekomen in 2021.
 2. Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschillende landen. Dat is erg ongewoon”
  Play

  Virologe bezorgd over uitbraken van apenpokken: “Nieuwe gevallen ontdekt in verschil­len­de landen. Dat is erg ongewoon”

  De bekende Nederlandse virologe Marion Koopmans begint zich zorgen te maken over de uitbraken van apenpokken in verschillende landen. “We hebben in het verleden af en toe geïmporteerde gevallen gezien, maar normaal gezien verspreidden die zich niet verder”, klinkt het. “Nu zijn er echter nieuwe gevallen ontdekt in meerdere landen. Dat is erg ongewoon.” In België zijn er nog geen aanwijzingen dat er al gevallen van de apenpokken zijn opgedoken, meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) aan persbureau Belga.
 3. N-VA biedt wisselmeerderheid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen
  37

  N-VA biedt wisselmeer­der­heid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen

  Premier Alexander De Croo benadrukt het belang van vandaag deel uit te maken van de Navo, en dat betekent ook dat elk land zijn deel doet. Zo verdedigde hij in de Kamer zijn pleidooi om het budget voor Defensie tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het BBP, nadat coalitiepartners Groen en Ecolo zich daartegen hadden verzet. Oppositiepartij N-VA biedt een wisselmeerderheid aan om die budgetstijging te steunen.
 1. Wie besmet is met apenpokkenvirus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettingen vastgesteld in ons land
  Play
  update

  Wie besmet is met apenpokken­vi­rus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettin­gen vastge­steld in ons land

  Wie besmet is met het apenpokkenvirus moet in contactisolatie “totdat de letsels genezen zijn”. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een persbericht. Hoogrisicocontacten moeten niet in isolatie, maar moeten 21 dagen aan zelfmonitoring doen om eventuele symptomen vast te stellen. Er zal gesensibiliseerd worden, in het bijzonder bij mensen met meerdere bedpartners en mannen die seks hebben met mannen.