Conner Rousseau (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Conner Rousseau (Vooruit). © Belga

ONZE OPINIE. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas?

Conner Rousseau (Vooruit) wil gevaccineerden belonen met vrijheid. U leest het: belonen. Vorige week konden we dat met wat goede wil nog klasseren als een communicatieblunder in ‘Terzake’. Als slip of the tongue. Maar dat was het dus niet. De Vooruit-voorzitter herhaalt het in een ongetwijfeld grondig nagelezen opiniestuk in ‘De Standaard’. “Solidariteit wordt beloond met vrijheid.” Wat een paternalisme. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas die de brave kindjes lekkers geeft en de andere de roe?

124 reacties

 • Julien Cuypers

  1 jaar geleden
  Als men in de toekomst niet gevaccineerden wil uitsluiten uit de maatschappij is het ook niet meer dan normaal dat deze geen belastingen, taxen of dergelijke moeten betalen.
 • Ivan Paeps

  1 jaar geleden
  In de tegenwoordige samenleving wordt het zéér moeilijk om tot enig besluit (laat staan een KB, of iets dergelijks). Ik denk dat Conner Rousseau bedoelde dat hij niet-gevaccineerde mensen bepaalde rechten wil ontnemen, zoals HORECA verbod, het recht op spoedbehandeling in een ziekenhuis voor niet-gevaccineerden, etc... om maar een voorbeeld te geven. Heeft hij gelijk? Ik weet het niet. We zullen moeten afwachten. Het is diep-triestig dat politiekers hierover moeten beslissen.
 • Jen Carrago

  1 jaar geleden
  De formulering is misschien niet de juiste maar het is wel een feit dat de vaccin-weigeraars hét grootste deel van het besmettingsprobleem zijn en blijven en het virus maar blijven rondstrooien daar velen van hen dan ook nog een probleem hebben met een beschermend masker te dragen en dat kan niet. Algemeen verplichten kan niet volgens onze politiekers dan maar laten voelen en uitsluiten!
 • Frederik Claes

  1 jaar geleden
  Ik ben gevaccineerd en heb in het verleden vaak op de socialisten gestemd, maar bij deze schiet hij toch in eigen voet. Ik ben opgevoed met een gezond moreel besef, sociale waarden, samenhorigheid met begrip, respect en liefde voor de medemens. Daarom zal ik in 2024 passen en iedereen overtuigen die ik kan om op hoopvollere partijen te stemmen.
 • Marlene De Smedt

  1 jaar geleden
  Reactie op reacties: 1 dat zogenaamde lockdownfeestje is weerlegd in ‘Het Huis’, geeuw, 2 men speelt het op de kleren wil men dan dat een jonge gast zich kleedt in duur maatpak zoals de middelbare leeftijd? 3 zijn er geen andere politici alomtegenwoordig op TV? Er zijn er zelfs die daarmee doorbraken in de politiek, 4 om de BTW op elektra te verlagen, het pensioen te verhogen en zelfs een 1G-beleid in te voeren is er een meerderheid nodig. I rest my case.