afp
Volledig scherm
PREMIUM
© afp

ONZE OPINIE. “Wie dacht dat corona de geldhonger van de farma zou temperen, is weer een illusie armer”

Geruisloos dreven Pfizer en Moderna onlangs de prijzen van hun coronavaccins op. “Terwijl de pandemie in bepaalde delen van de wereld verre van voorbij is, lijkt het voor de farmasector alweer business as usual”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Onze overheden zijn overgeleverd aan de grillen van farma-CEO’s en hun beleggers.”

26 reacties

 • Frans Peeters

  2 maanden geleden
  Geneeskunde mentaliteit, vorige week moest in voor mijn ogen nog een aparte test doen die 30€ extra koste. Hoeft toch niet, ja maar de ziekenkas betaald dat wel terug net als het coronavaccin, maar Boontje komt een dag om zijn loontje
 • Robert DE REU

  2 maanden geleden
  Er staat wel degelijk voor Europa, wel dat komt ervan als zoals in het begin Europa het absolute onderste uit de kan heeft willen halen bij de onderhandelingen, wel ik kan de Farma nu geen ongelijk geven dat ze Europa nu eens een lesje gaan leren.
 • ingrid vermeire

  2 maanden geleden
  wat had men nu gedacht? dat alles zomaar voor niks is! je zult wel weten wat je aan belastingen moet betalen in de toekomst! de overheid zal wel het nodige doen om HUN kosten op ons te verhalen. en in de toekomst zal de mutualiteitsbijdrage ook wel weer omhoog gaan!
 • Werner Van der Kelen

  2 maanden geleden
  Iedereen is vrij om ook farma aandelen te kopen, er staat ons een 3 de prik te wachten, dus wees er snel bij om mee te delen in de winst, Pfizer geeft 3 keer per jaar een dividend dat alleen brengt al veel meer op dan een spaarrekening
 • Pim Pauwels

  2 maanden geleden
  Wat kost een dag in het ziekenhuis of op de IC? Geloof mij met de 20 euro dat dat vaccin kost ga je er niet met komen. Een PCR test kost 50 euro. En dan te zwijgen over de levens die ze hebben gered! Het is maar hoe je het bekijkt. Het is trouwens bijna altijd de zelfde groep die hier klaagt over ales wat met Corona te maken heeft!
 1. Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbetalen
  Gent

  Gentse vrouw (86) jarenlang opgelicht door 'vriend' aan huis: man (60) moet haar 94.300 euro terugbeta­len

  Een 86-jarige Gentse vrouw is jarenlang belogen en bedrogen geweest door een man (60) die stelselmatig haar vertrouwen wist te winnen. De beklaagde leerde de vrouw, die kinderloos en al enkele jaren weduwe is, kennen in 2010 en gebruikte zijn charme om haar te misleiden. Achter haar rug om plunderde hij echter haar bankrekening. De man werd veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, een boete van 4.000 euro en het terugbetalen van 94.300 euro.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.