Waarom we eigenlijk een coronapas hebben? Ook veel experts snappen het niet meer
Volledig scherm
PREMIUM
Waarom we eigenlijk een coronapas hebben? Ook veel experts snappen het niet meer © Belga

ONZE OPINIE. Welk probleem het Covid Safe Ticket juist oplost? Niemand die het nog goed weet

Geen betere manier om een debat inhoudelijk onmogelijk te maken dan door er de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging bij te halen. Het Vlaams Belang demonstreerde dat gisteren met verve. Op een platte manier vergeleek Kamerlid Dominiek Sneppe het Covid Safe Ticket (CST) met de Jodenster. Daarmee maakte ze van haar eigen domme opmerking de inzet van alle verdere discussie. En dat op een moment dat het debat actueler is dan ooit. Waarom we eigenlijk een coronapas hebben? Ook veel experts snappen het niet meer.

95 reacties

 • Marijke Wuyts

  1 jaar geleden
  Een democratie en een solidaire samenleving veronderstelt vrijheden én plichten.
 • marc dewilde

  1 jaar geleden
  Hoeveel mensen zouden daadwerkelijk hun vaccins gehaald hebben moesten ze niet gratis geweest zijn? Het overgrote deel haalde ze ook omdat ze anders uitgesloten werden uit de maatschappij uit eigenbelang en niet zozeer om de anderen te beschermen...men moet daar niet hypokriet over doen. Ik haalde die ook daarom tot ik na de tweede bijwerkingen kreeg. Geen derde meer. In de kennissenkring stelde ik vast dat niet-gevaccineerden waren veel meer discipline aan de dag legden dan gevaccineerden.
 • Martine Esprit

  1 jaar geleden
  Georgette,een vaccin houdt géén besmetting tegen. Das puur uit eigen angst vr uzelf om niet heel ziek te worden. Ook dat is geen bewezen feit, idem mondmaskers. Niks helpt, paniek voor niks!
 • Georgette Vanoverbeke

  1 jaar geleden
  Ik als longpatiënt voelde er mij wel veilig mee , ik was zeker als ik in een restaurant was dat er geen antivaccer naast mij ging zitten , want sommige tafels staan maar 40 cm uit elkaar en ik hoop dat het nog een verplichting word van iedereen te vaccineren .
 • robby van loon

  1 jaar geleden
  Fascistisch vivaldi maakt heel het land kapot. Zij moeten verdwijnen net als het CST