Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

ONZE OPINIE. We zijn in de absurde situatie beland dat een profspeler die miljoenen verdient minder bijdraagt tot de sociale zekerheid dan een staalarbeider of poetsvrouw

"Het kan." Dat was het weinig enthousiaste antwoord van PS-staatssecretaris Thomas Dermine op de vraag van Terzake of de gunstige RSZ-regeling voor het topvoetbal op de schop moet. "Het kan." Van een socialist had je verwacht: "uiteraard" of "vanzelfsprekend". De PS zal voor de afschaffing duidelijk niet op de barricades klimmen. 

22 reacties

 • piet goethals

  1 maand geleden
  alle belgen zijn gelijk voor de wet, zo begint de grondwet van 1830. Maar de een is al wat meer gelijk dan de andere. En daar doet de politiek niets aan, want dan zou een parlementarier misschien niet meer 6.500 euro per maand krijgen terwijl die een jaar lang teert op een doktersbriefje.
 • Jan De Bisschop

  1 maand geleden
  Schandelijk en absoluut onaanvaardbaar, wetende dat ook bij ons mensen zijn die geen geld hebben om dagelijks een behoorlijk eetmaal te betalen en in de winter één kamertje te verwarmen. Ik ga NIET meer stemmen zolang dit niet behoorlijk is aangepakt.
 • Ronny Cockuyt

  1 maand geleden
  Ik lig daar niet wakker van hoor ze doen maar, moesten we allemaal weten waar vele taxen naartoe gaan we wel anders zullen praten. En moesten de voetballers bvb meer tax of wat ook moeten betalen ,zullen wij daarvoor niet minder tax moeten betalen
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Men ging dit toch veranderen? Waarom duurt het in Belgie zolang om iedereen gelijk voor de wet te belasten? Ook ministers, politici, bedrijven en koningshuis. Waarom? Wetje stemmen, 5 minuten en het is geregeld. Vijf minuten moet en een vent met ballen. Meer moet dat niet zijn.
 • GUIDO CLERX

  1 maand geleden
  Prachtig artikel, ook gedurfd. Dat van de PvdA verbaast mij (nog nergens gelezen), dat van de PS niet (hete adem MR/Bouchez in de nek). De PS gaat de weg op van haar kompanen in Frankrijk en Nederland. En waar blijven CD&V en de NV-A in deze?
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer?
  83

  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplich­ten op de werkvloer?

  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.