Een mondkapje in een kerstboom. Rechts Isolde Van Den Eynde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een mondkapje in een kerstboom. Rechts Isolde Van Den Eynde. © ANP/Photonews

ONZE OPINIE. We zijn het beu, maar de eerste grote test moet nog komen

Gemiddeld 7.664 besmettingen en 199 doden per dag: het zorgpersoneel zweet zich door de dagen en nachten en de ziekenhuizen liggen zo vol dat niet-dringende zorg niet kan worden aangeboden. Terwijl wij, de gezonde burgers, afgeleid werden van corona door de politieke thriller die zich in de Verenigde Staten afspeelt, ging het leven en helaas ook het sterven in onze ziekenhuizen verder. De nachten zijn er niet stil, en soms te stil.

24 reacties

 • Davy Vanuytfang

  9 maanden geleden
  Had men in de zomervakantie eens een echte lockdown voor 2 maanden ingevoerd dan hadden we nu veel betere resultaten gehad en konden we ons met kerst en nieuw al iets meer permitteren. Wat men nu doet is de naam lockdown onwaardig!!
 • marc mortier

  9 maanden geleden
  De beste manier om een derde golf te vermijden is de grenzen sluiten tot een zeer laag risico factor en dit voor gans Europa
 • Patrick De Pauw

  9 maanden geleden
  Het is ook erg dat in Wallonië alle remmen terug los moeten volgens sommigen. Het verzorgend personeel gaat nu zelfs staken tegen de extra handen op het terrein. Zorg dat Kerst en Nieuwjaar één keer worden overgeslagen, vier ze in eigen gezin en kies één eenzame uit bijvoorbeeld. Zo kan je de economie en de scholen hopelijk open houden en de zorg ontzien.
 • luc Cuypers

  9 maanden geleden
  Laat ons allen samenkomen rond de kerststal . Dan kunnen we Nieuwjaar vieren rond het ziekebed . En zien we mekaar met Drie Koningen rond het graf . Prettige feestdagen voor de nog steeds " non Believers " . Voor al de anderen wens ik een gezond eindejaar .
 • paul dhaese

  9 maanden geleden
  Ik hoor en geloof een dokter liever dan politiekers.