Een vrouw met mondkapje op in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw met mondkapje op in Antwerpen. © BELGA

ONZE OPINIE. We staan nog mijlenver van een ‘crush the curve’-aanpak, maar de maatregelen kunnen ons flink in het rood duwen

Het klinkt als een banale vraag: wat is het doel van de verstrengde regels? Uiteraard: "Samen tegen corona", maar wat bedoelen we daar juist mee? Het antwoord - ook bij beleidsmakers - is divers, en dat houdt grote risico's in.

11 reacties

 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Niemand kan een ongekend virus voorspellen, ook de eventuele gedragsveranderingen niet die kunnen leiden tot aangepaste regels. Indien virologen echt alle details daarvan zouden uitleggen aan leken zou er helemaal geen begrip zijn. Jarenlange studies en ervaringen zijn daarvoor nodig. De maatregelen om dit mini monster zoveel mogelijk te beperken volgen zonder poespas errond!
 • Lisette Nelissen

  1 jaar geleden
  Ik vrees ook dat het too little too late is. Ik vraag me al lang af of de korte hevige pijn niet beter zou zijn, ook voor de economie. Gewoon alles dicht tot we rond de 5 gevallen zitten en dan geleidelijk lossen.
 • Danny Vernimmen

  1 jaar geleden
  We gaan bankroet gaan met deze mensen aan het beleid. Zolang sommige mensen niet mogen benoemd worden waar de oorzaak ligt van de verspreiding en iedereen straft zal het nooit opgelost raken.
 • Ronny Van Reet

  1 jaar geleden
  Binnenkort weer alles dicht omdat er bevolkingsgroepen doen wat ze willen doen.
 • Etienne Roeland

  1 jaar geleden
  Met deze regeltjes gaan we er zeker niet komen... er gaan sectors moeten sluiten.. We zijn vogels voor de kat..