Een vrouw met mondkapje op in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw met mondkapje op in Antwerpen. © BELGA

ONZE OPINIE. We staan nog mijlenver van een ‘crush the curve’-aanpak, maar de maatregelen kunnen ons flink in het rood duwen

Het klinkt als een banale vraag: wat is het doel van de verstrengde regels? Uiteraard: "Samen tegen corona", maar wat bedoelen we daar juist mee? Het antwoord - ook bij beleidsmakers - is divers, en dat houdt grote risico's in.

11 reacties

 • Carla Van Geel

  1 jaar geleden
  Niemand kan een ongekend virus voorspellen, ook de eventuele gedragsveranderingen niet die kunnen leiden tot aangepaste regels. Indien virologen echt alle details daarvan zouden uitleggen aan leken zou er helemaal geen begrip zijn. Jarenlange studies en ervaringen zijn daarvoor nodig. De maatregelen om dit mini monster zoveel mogelijk te beperken volgen zonder poespas errond!
 • Lisette Nelissen

  1 jaar geleden
  Ik vrees ook dat het too little too late is. Ik vraag me al lang af of de korte hevige pijn niet beter zou zijn, ook voor de economie. Gewoon alles dicht tot we rond de 5 gevallen zitten en dan geleidelijk lossen.
 • Danny Vernimmen

  1 jaar geleden
  We gaan bankroet gaan met deze mensen aan het beleid. Zolang sommige mensen niet mogen benoemd worden waar de oorzaak ligt van de verspreiding en iedereen straft zal het nooit opgelost raken.
 • Ronny Van Reet

  1 jaar geleden
  Binnenkort weer alles dicht omdat er bevolkingsgroepen doen wat ze willen doen.
 • Etienne Roeland

  1 jaar geleden
  Met deze regeltjes gaan we er zeker niet komen... er gaan sectors moeten sluiten.. We zijn vogels voor de kat..
 1. OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensgevaar in Bavegem, bestuurster (45) kritiek in Oostmalle
  2

  OVERZICHT. Zware nacht in verkeer: jonge vrouw (25) overlijdt in Mol, 18-jarige in levensge­vaar in Bavegem, bestuur­ster (45) kritiek in Oostmalle

  Het weekend is nog niet half weg, maar heeft afgelopen nacht voor de tweede week op rij al een gitzwarte rand gekregen in het verkeer. In Mol kwam een 25-jarige vrouw uit Lommel om het leven, in het Oost-Vlaamse Bavegem raakten twee 18-jarige inzittenden van een auto zwaargewond. Eén van hen verkeert in levensgevaar. Ook in Oostmalle is de bestuurster (45) van een cabrio in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. In het Henegouwse Virelles overleed een jonge automobilist (20).
 2. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling
  Play
  70

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit. “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie.
 3. Dashcambeelden tonen opvallend geval van verkeersagressie op E40 richting Brussel: “Zie hem doen, dat gaat accidenten geven!”
  Play

  Dashcam­beel­den tonen opvallend geval van verkeers­agres­sie op E40 richting Brussel: “Zie hem doen, dat gaat accidenten geven!”

  Op dashcambeelden is een opvallend geval van verkeersagressie te zien op de E40 richting Groot-Bijgaarden ter hoogte van Brussel. Een achterliggende weggebruiker probeert in te voegen voor een vrachtwagen. Daarna begint de bestuurder agressief te gesticuleren en ramt hij de vrachtwagen bijna. Door plots van rijbaan te wisselen, kan een motorrijder hem amper ontwijken.