AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Onze opinie. We mogen ons niet langer blindstaren op de besmettingen die stijgen. De vraag is: wat brengen ze teweeg?

Op de Franse feestdag wist Emmanuel Macron wat te vieren: de nog steeds bestaande invloed van Frankrijk op België. "Aux armes!", liet hij begin deze week weten. Want de dag van glorie is nog niet nabij. Hij voert de coronapas in voor het dagelijkse leven en verplicht vaccins voor het zorgpersoneel. Dat heeft natuurlijk te maken met de lage vaccinatiegraad in nota bene het land van Louis Pasteur. Zijn woorden waren nog niet koud of 1,7 miljoen Fransen schreven zich in voor een prik. En dan blijkt dat de boutade nog steeds klopt: als het regent in Parijs, druppelt het in Brussel.

16 reacties

 • Wouter Verhelst

  2 maanden geleden
  SVG zit net zoals zijn collega MVR het land op te fokken zonder weerga. Gooi die mannen buiten!
 • Dominique Rau

  2 maanden geleden
  Het verstand begint te komen. Eindelijk!!
 • RENE LENAERTS

  2 maanden geleden
  In feite moeten we hopen dat de jonge gezonde bevolking zo snel mogelijk besmet en dus ook immuun wordt. Dan zijn de zorgen voorbij, behalve voor wie veel gevaar loopt en toch een vaccinatie blijft weigeren. En voor dat soort blijf ik niet eeuwig met een masker rondlopen!
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Hopelijk gaat deze storm ook snel liggen, want de mensheid is op drift. Ik denk dat dit het begin van het einde is, dat merk je niet alleen aan corona maar was tevoren al merkbaar in de samenleving in veel landen.
 • Liesbeth Cuppens

  2 maanden geleden
  De zestig+ en risico's hebben duidelijk de bonen gevreten. Alsof zij verantwoordelijk zijn voor de lange inwerkingtreding van AZ. De regering is verkeerd geweest in haar keuze inzake vaccins. Kwetsbare groepen een vaccin geven dat pas in werking treedt na 3 mnd en niet-risico's een vaccin met een korte inwerkingtreding, is de omgekeerde wereld. Wanneer de regering doorgedacht had, dan zou de volgorde precies omgekeerd geweest zijn.Klaag dus nu niet over de laattijdige einddatum van de inentingen
 1. Bart en Christine vertrokken op droomcruise naar Middellandse Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmerrie”
  Play

  Bart en Christine vertrokken op droomcrui­se naar Middelland­se Zee: "Toen ik bij inschepen plots positief testte, begon de nachtmer­rie”

  Ze hadden er lang naar uitgekeken en zondag was het eindelijk zover: gepakt en gezakt stonden Bart Op de Beeck (42) en zijn vrouw Christine Vandenberghe (52) uit Ternat op de kade in Venetië om in te schepen voor een droomcruise op de Middellandse Zee. Speciale handdoek om te zonnen op het dek en chique outfits in de koffer om voluit te kunnen genieten van de gala-avonden aan boord. Het liep anders. De handdoek ligt nu op een matras tussen de openstaande balkondeuren van een klein hotelkamertje langs een drukke Italiaanse weg. En de leuke kleren zitten nog precies waar ze zaten: in het valies. Want Bart legde een positieve coronatest af vlak voor ze aan boord gingen. En daarmee veranderde hun droomreis op slag in een ware nachtmerrie.
 2. 3M ontkent vermeende drukuitoefening op omgevingsinspectie: “Er zijn nooit ongepaste afspraken gemaakt”

  3M ontkent vermeende drukuitoe­fe­ning op omgevings­in­spec­tie: “Er zijn nooit ongepaste afspraken gemaakt”

  Chemiebedrijf 3M in Zwijndrecht ontkent dat het druk zou hebben gezet op de omgevingsinspectie om een lakse handhaving van de milieuwetgeving te bekomen. 3M doet dat in een reactie op het VRT-programma Pano, dat vanavond een reportage brengt met (anonieme) getuigenissen over de PFOS-affaire en de manier waarop de omgevingsinspectie de voorbije 15 jaar met vervuiling bij bedrijven rond de Antwerpse haven omging.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).