Belgisch premier Alexander De Croo (Open VLD) in Glasgow.
Volledig scherm
PREMIUM
Belgisch premier Alexander De Croo (Open VLD) in Glasgow. © Reuters

ONZE OPINIE. Wat zegt premier De Croo straks als hij wordt bevraagd over de Belgische klimaatinspanningen?

Eén tegen allen. Een mooiere perceptie kan je Vlaams klimaatminister Zuhal Demir (N-VA) niet geven. De Vlaamse leeuwin die ten strijde trekt tegen drie Ecolo-ministers (en één minister van Groen) om een Belgische klimaatdeal te sluiten. In N-VA-kringen is Ecolo nog erger dan Groen.

121 reacties

 • Magda De Munck

  2 maanden geleden
  Gino Denil, ok maar dan moet Wallonië alles wat Vlaanderen wel heeft en Wallonië niet, dat ook maar zelf betalen, dus zonder transferten vanuit Vlaanderen, wie A zegt moet ook B zeggen, probleem opgelost.
 • Herman Thys

  2 maanden geleden
  Guido Bervoets gij haalt het bnp en het bbp door mekaar. Alles klopt behalve dat Brussel afhankelijk is van pendelaars. Dus als we die arbeid aan hun woonplaats koppelen en dat is toch normaal zou ik denken dan komt Vlaanderen op kop, Wallonië op de 2de plaats en uw Brussel zakt 40%. Wie doet dan de transfers. Leren begrijpend lezen .
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Wat de Vlaamse nationalisten absoluut niet aan onze neuzen willen hangen is dat België in zijn totaliteit een meerwaarde heeft. Het geheel is groter dan de som van de aparte delen. En transfers zijn daar een logisch gevolg van. En Brussel levert dan per inwoner de grootste transfers af . Straf hé.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Wat zou het aandeel zijn van Vlaanderen in de uitstoot van broeikasgassen - industrie en landbouw - en deze van Wallonië, Roger Vanthillo. Ardense bossen stoten niets uit maar nemen op. De Walen hebben zelfs emissierechten over die ze kunnen verkopen. Als men toch stelt dat 80% van de industrie in Vlaanderen staat dan moet men daar ook de gevolgen en kosten bij nemen. Hetzelfde voor al onze veebedrijven.
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Roger Vanthillo, dus de Vlaming verplichten om te renoveren bij aankoop van een woning, enkel nog elektrische wagens te kunnen aanschaffen en de invoering van het capaciteitstarief zijn volgens u goedkope maatregelen? De woonbonus voor de bouwende Vlaming hebben ze al afgeschaft. Vraag gerust aan de Vlaamse burger of 50000 tot 80000 euro weinig is. Voor Demir en Diependaele is het blijkbaar kleingeld.
 1. Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenproces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”
  Play

  Jef Vermassen verdedigt moeder van Dean: “Ik wil assisenpro­ces in België, straffen in Nederland zijn niemendal”

  Jef Vermassen zal als advocaat optreden voor Elke Verberckmoes, de moeder van het vierjarige slachtoffer Dean. Vermassen geeft aan een duidelijke voorkeur te hebben voor een Belgisch assisenproces. “De straffen in Nederland... Het spijt me, dat is ‘niemendal’”, klinkt het in De Morgen. De bekende strafpleiter is ook een verwoed voorstander van assisenprocessen, wat in Nederland niet bestaat.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 3. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.