Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photonews

ONZE OPINIE. Wat voor volwassenen geldt, moet in principe ook voor kinderen gelden

Bijna 50 dagen. Zo lang bleven Viktor en zijn broer Mathieu thuis — inclusief de verlengde kerstvakantie weliswaar. Van die bijna 50 dagen waren ze 3 dagen ziek. Die cijfers stemmen tot nadenken. Net als de situatie van een vriendin: haar 6-jarige dochter moet opnieuw thuisblijven. Na 4 besmettingen gaat de klas in quarantaine. 

23 reacties

 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  De maatregelen zijn er niet omdat je zelf op een bepaalde manier reageert op het virus. Maar omdat je anderen kan besmetten. Van de meesten weten we gewoon niet hoe ze zullen reageren. Sommige kinderen stierven er ook aan en mijn moeder van 93 kreeg corona en voelde er weinig van. Wat hier het probleem is zijn zes regeringen, partijen en politici die zich allemaal willen profiteren. De ander niets gunnen en niet in staat zijn om rationeel duidelijke en niet tegenstrijdige maatregelen te nemen.
 • Kurt Swinnen

  4 maanden geleden
  Regels zijn niet anders voor kinderen hoor
 • Eric Van Dyck

  4 maanden geleden
  Het beste zou zijn de scholen definitief sluiten ! Want al van meer dan 40 jaar geleden komen kindjes thuis met snotneuzen, verkoudheden, de griep en nu het gedrocht wat ze omikron noemen … Tot zover mijn cynisme … Vivaldi en die promotors van de pharma buiten !
 • Hendrik Goris

  4 maanden geleden
  Jonge kinderen reageren anders op covid dan volwassenen. Dus toch andere lossere regels?
 • gaston weeckers

  4 maanden geleden
  Wie kan dit nog Begrijpen. De kinderen en jongeren mogen alles doen wat niet met niet met school te maken heeft. Maar scholen moeten sluiten.