Egbert Lachaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert. © Belga

ONZE OPINIE. Wat als de politiek nu eens stevig aan de boom schudde?

Wat als partijvoorzitters zich wat minder mengen in het werk van hun ministers, en wat meer bezig zijn met de kritiek op het politieke systeem? Zou er dan wat meer in beweging komen? Dat Egbert Lachaert (Open Vld) het debat rond politieke vernieuwing aanzwengelt, is door de problemen met Sihame El Kaouakibi niet toevallig, wel goed. 

59 reacties

 • simonne goderie

  3 maanden geleden
  De ene corruptie praktijk na de andere komt bovendrijven ,van gesjoemel met visums tot het misbruik van overheidssteun en noem maar op,toch blijven ze na al deze schandalen verder aanmodderen alsof het geen probleem is en geen greintje van respect richting bevolking hebben .
 • Verdjus Crabbé

  3 maanden geleden
  Als de vos passie preekt, boer let dan op je ganzen.
 • eli bosch

  3 maanden geleden
  Schudden aan de boom is niet meer voldoende. Dat oude rottende ding omhakken en een nieuwe jonge sterke boom planten is enige oplossing.
 • jean donny

  3 maanden geleden
  Als het van de huidige voorzitters moet komen vrees ik enkel voor een nog groter kluwen en koterij dat hebben ze in het verleden ruimschots bewezen. Het huidig politiek model moet op de schop . Minder politiekers en particratie en meer echte democratie, transparante efficiente staatsstruktuur. Afschaffen subsidies en uitzonderingen en privileges allerlei. Begrijpelijke duidelijke wetten en minder pestregeltjes.
 • Peter Vijverman

  3 maanden geleden
  De voorzitter van de partij met de meeste fraudeurs in zijn rangen doet zich nu voor als de redder des vaderlands. Wees maar zeker dat als ze zaken willen veranderen het in hun eigen belang is. Dit komt nooit meer goed tussen de gewone burger en politiekers à la Open VLD.
 1. Vrijspraak voor Reuzegomschacht in verkrachtingszaak: “Verklaring slachtoffer niet geloofwaardiger dan die van hem”
  Leuven

  Vrijspraak voor Reuzegom­schacht in verkrach­tings­zaak: “Verklaring slachtof­fer niet geloofwaar­di­ger dan die van hem”

  De 22-jarige Reuzegomschacht uit Hove die beticht werd van zedenfeiten is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Leuven. De twintiger riskeerde een celstraf met uitstel, maar zo ver kwam het niet. De KUL-rechtenstudent was een van de aspirant-leden van de elitaire studentenclub Reuzegom, die Sanda Dia (20) naast zich zag sterven tijdens een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel in Vorselaar in 2018.