Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Onze opinie. Wat al niet kan, als je politici wat port

Goede Vrijdag viel vroeg dit jaar. Halleluja! 300 miljoen extra vaccins van Pfizer, kondigde de EU aan. En het middel werkt dan ook nog tegen de zeer besmettelijke varianten. En om dat Europese vreugdevuur te laten branden, liet ze ook nog weten dat tegen eind januari een derde vaccin, het middel van AstraZeneca, goedgekeurd zou worden. Ode an die Freude! En uit die flacons van Pfizer kunnen we zes in plaats van vijf vaccins vissen. Hoera! 

5 reacties

 • didier beurkens

  2 weken geleden
  Ik kreeg nochtans de indruk dat deze regering het vaccin eigenhandig ontwikkeld had...a zo triomferen in hun traagheid !
 • Frans Roosen

  2 weken geleden
  Aub probeer de reële gang van zaken weer te geven! Zonder garantie van Pfizerlevering en zonder extra aankoop door de EU had deze regering terecht vastgehouden aan hun 1ste strategie! Als men kiest voor toediening van 2 vaccins (zoals voorgeschreven door de ontwikkelaar en producent) dan moét het 2de vaccin vastgehouden worden. Risico nemen hierin is uiterst gevaarlijk en betekent een loopje nemen met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Gepor is hier niet aan de orde.
 • Paul Boutsen

  2 weken geleden
  Wat een geluk dat de de EU hebben, zonder hen geen vaccins. Behalve in Duitsland, waar de regering de EU beter kende en meteen 30 Mio extra vaccin kocht voor hun mensen. Wij zijn dat niet waard, we hebben immers verkeerd gestemd.
 • Pavel Savka

  2 weken geleden
  Nmeer dan 5 videos van vaccinatie bleek fake te zijn. Die propaganda voor Pfizer is zeker goed betaald. Geef mij maar sputnik v
 • Benny Marcelo

  2 weken geleden
  Zijn er in België al plaatsen klaar om massaal inentingen te doen? Alleen in Antwerpen dacht ik bij die slechte burgemeester van de NVA. Elders zijn ze niet traag maar voorzichtig.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Van Langenhove vraagt aan Telegram-volgers om proceskosten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Van Langenhove vraagt aan Telegram-vol­gers om proceskos­ten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) roept zijn volgers op Telegram op om proceskosten in de zaak Schild en Vrienden te helpen financieren. Het parket van Oost-Vlaanderen diende een verzoek in om de parlementaire onschendbaarheid van het Kamerlid op te heffen. “Ik heb echter niets te verbergen. Er staat niets strafbaars in het dossier”, klinkt het in een reactie.
 3. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"