Erika Vlieghe
Volledig scherm
PREMIUM
Erika Vlieghe © BELGA

ONZE OPINIE. "Voor veel professoren is het de voorbije maanden hard ontwaken in een wereld waarin ze ook tegenwind krijgen”

In een open brief legde professor Erika Vlieghe deze week uit dat ze het vooral over de media had, toen ze zei dat ‘we’ moeten stoppen met zeuren. “Een legitieme oprisping, maar waar Vlieghe makkelijk omheen fietst, is het feit dat zij en haar collega’s evenzeer kunnen zeuren”, vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Voor artsen en professoren is het de laatste maanden hard ontwaken in een wereld waar ze tegenwind krijgen.”

70 reacties

 • Frank Waeghe

  1 jaar geleden
  Hard ontwaken in een wereld waar ze tegenwind krijgen. Logisch toch als duidelijk wordt dat ook experten het heel vaak niet meer weten en maatregelen doorvoeren op basis van de eigen wildste veronderstellingen. Hoog tijd voor beslissingen die doordacht en doeltreffend zijn. Daar is meer voor nodig dan enkel virologen en statistici aan tafel.
 • Bruno Andries

  1 jaar geleden
  Zonder zeuren zou er geen versnelling van de vaccinaties gekomen zijn. Zeuren werkt
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  De professoren hebben daarvoor gestudeerd en geven hun doordachte mening. Kan men van vele politici niet zeggen.
 • Gerrit defreyne

  1 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk staan de beste stuurlui aan de wal. Veel commentaar maar geen verantwoordelijkheid. De nabestaanden van de 25.000 coronadoden in Belgie moeten het daar mee maar doen. Sommigen zouden zich moeten schamen!!!
 • Françoise Otte

  1 jaar geleden
  Ik heb echt te doen met Erica Vlieghe. Iedereen die de zevende dag heeft gezien, waarin ze de "befaamde" uitspraak deed, zal toch wel gemerkt hebben dat ze dat niet slecht bedoelde. Helemaal niet zelfs. Als je de uitspraak uit de context rukt, en ze gebruikt als krantenkop...tja, dan gaat die natuurlijk een eigen leven leiden. En in dit geval leidt die tot een hetze die helemaal niet nodig was.