Jos D'Haese (PVDA).
Volledig scherm
PREMIUM
Jos D'Haese (PVDA). © Photonews

ONZE OPINIE. Vlaamse reglementitis: starheid waarmee men PVDA uit onderzoekscommissie wilde uitsluiten, legde ingebakken tunnelvisie bloot

De regeldrift van de Vlaamse overheid stak de voorbije dagen nog eens stevig de kop op. De communisten van PVDA kregen aanvankelijk geen zitje in de onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling. Volgens wiskundige berekeningen uit de politiek kan dat alleen maar als de commissie wordt uitgebreid naar 27 leden. De PFOS-affaire dreigt als een kauwgom aan de schoen van de Vlaamse regering te blijven kleven. 

12 reacties

 • Patrick Van Lersberghe

  1 jaar geleden
  Enkel een externe, neutrale samengestelde commissie kan klaarheid brengen gezien de perceptie bestaat dat dit een doofpotoperatie dreigt te worden wanneer partijbelangen geschaad worden. Welke leden hebben de competentie in dit voornamelijk technisch en juridisch dossier om te kunnen oordelen? Zal een lid van een partij een ander partijlid durven het vuur aan de schenen leggen? Ik vrees ervoor. Zeker wanneer BDW zich niet ongemoeid zal opstellen en leden van de onderzoekscommissie zal aansturen.
 • vanfleteren diederik

  1 jaar geleden
  In de politiek is uitsluiting de meest dagdagelijkse praktijk en overigens het meest uitgesproken onder het mom van verdraagzaamheid en inclusie.
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Dat onderzoek door de commissie dreigde te ontaarden in een "rechter en partij" vehikel waarbij men liefst de PVDA erbuiten liet wegens ongewenste oren. Die komen er nu toch bij na vele protesten .. De koe en de geit sparen uit 's lands belang zal wel aanwezig blijven . Daarom, welkom PVDA.
 • Danny Callaert

  1 jaar geleden
  nva is grote pleitbezorger voor democratie ...als het in hun kraam past. Correcte partijen zoals pvda en groen moeten zoveel mogelijk zwart worden gemaakt om hun eigen stinkend potje dicht te houden. In vlaanderen beslist de elite van nva en daarmee basta (strijdlied dewever)
 • willy staelens

  1 jaar geleden
  Mevr Van Den Eynde, uw opiniestuk legt de vinger op de wonde voor wat betreft de democratische waarden. Maar of men nu voor of tegen bepaalde partijen is, dit is wel de essentie van de democratie. De pers speelt daarin een belangrijke rol en hopelijk doet zij haar neutraliteit gestand maar blijkbaar kan dit niet voor iedereen.