Preformateurs Rousseau en Lachaert na hun bezoek aan de koning.
Volledig scherm
PREMIUM
Preformateurs Rousseau en Lachaert na hun bezoek aan de koning. © Photonews

Onze opinie. Vivaldi drijft op het geloof dat een regering die overeenkomt een dam kan opwerpen tegen de extremen. Maar dan zijn ze wel heel slecht begonnen

Weet u nog, die keer dat koning Albert zijn vuisten balde, toen het maar niet vooruitging met de regeringsvorming? Zo moet koning Filip zich ook al gevoeld hebben de laatste tijd. Wat een onflatterend schouwspel was het de afgelopen dagen toch weer. Elke regeringsvorming moet op een bepaald moment door een crisis heen. Dat is normaal, maar de vraag is of de crisis ooit zal stoppen in een coalitie waarvan de partijen onderling zo verschillen. 

29 reacties

 • Gerrit Mangé

  4 maanden geleden
  Lachaert spreekt openlijk op TV dat ze onderhandelen over wat de partijen willen, ik dacht dat ze moeten onderhandelen over wat de bevolking wil, maar dat hebben ze met Vivaldi al naast zich neergelegd. Als je met 7 of 8 partijen een meerderheid moet maken kan je moeilijk zeggen dat je de bevolking vertegenwoordigt .
 • Patrick Marinus

  4 maanden geleden
  Bouchez lacht in zijn vuistje want hij heeft weer een doel bereikt! Na de NVA en CD&V moet de bevolking niks meer hebben van de OVLD. Valt het op dat het enkel Vlaamse partijen zijn die hij politiek ruïneert? Al maanden heeft de MR de touwtjes in handen. En nu laat Bouchez de OVLD vallen, alleen de voorzitter heeft het nog steeds niet door...
 • Regina Van Akker

  4 maanden geleden
  Het enige wat ze kunnen doen is verkiezingen uitschrijven; had trouwens al lang moeten gebeuren!!
 • PHILIPPUS DE GEEST

  4 maanden geleden
  Nog zo een misbruikt woord , politiek correct .
 • Roger Boni

  4 maanden geleden
  Ieder zijn opinie. Dat die nieuwe coalitie maar geen extreme volksvreemde coalitie wordt . Dan kan ze zichzelf bestrijden of het "nieuwe normaal" noemen.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw