Beeld van een van de marsen voor Jürgen Conings afgelopen weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van een van de marsen voor Jürgen Conings afgelopen weekend. © Belga

Onze opinie. Veel politici hopen dat samen met Covid-19 ook de colère bij de burgers zal uitdoven. Maar dat kan ijdele hoop zijn

Het verbaast velen dat Jürgen Conings zoveel publieke steun krijgt. Niet iedereen supportert voor de geradicaliseerde militair die een viroloog met de dood bedreigt. Een deel van de mensen die de duimen omhoog steekt, ziet in hem een soort Robin Hood die zich verzet tegen de verregaande macht van de overheid en de virologen op ons dagelijkse leven. Hoe dan ook: een deel van de bevolking is ontevreden en voelt geen enkele gêne om een losgeslagen militair een hart onder de riem te steken.

38 reacties

 • Ludwig De Witte-Steen

  2 jaar geleden
  De woede van de burger ontstaat omdat veel wordt beloofd (bij verkiezingscampagnes), en weinig wordt geleverd. De burger is deels verantwoordelijk voor de malaise omdat zij te veel verwachten en geen realistisch beeld van de politiek hebben, en dan stemmen op populistische partijen waar geen zinnig mens wil mee samenwerken.
 • Edmond Dillien

  2 jaar geleden
  Politici zouden niet moeten voortbestaan op hoop maar op feiten, en 1 van de feiten is dat de trado's hoe langer hoe meer achteruit peddelen tegenover zij die uitgesproken de kaart van de bevolking trekken, en onze woede zal niet bekoelen wij zijn het beu dat er volgens de politici 25000 politieke mandaten nodig zijn die ons per jaar meer dan 1 miljard euro kosten en dat al wat uit deze meute profiteurs voortkomt ons steeds weer meer en meer geld kost, het is teveel van het goede voor enkelen.
 • Liliane Coeckx

  2 jaar geleden
  Colère uitdoven droom maar verder.
 • Theo Van Hoof

  2 jaar geleden
  Dat de trado's maar goed opletten. Veel van hun achterban ging stemmen omdat het moest. Dat de colère van de mensen gaat bekoelen met het verdwijnen van de maatregelen? Daar geloof ik niks van. Op dat ogenblik zullen ze de rekening dubbel en dwars gepresenteerd krijgen voor het sinterklaasbeleid. Wie zal de put, die alleen dieper gegraven is, moeten dempen? De politici? Ik denk het niet. Het zal de gewone man zijn die als een citroen wordt uitgeperst.
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Dat komt er van als je na de verkiezingen de meerderheid van de Vlamingen straal negeert en een regering vormt die haaks staat op het signaal van de kiezer.