De 3M fabriek in Zwijndrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
De 3M fabriek in Zwijndrecht. © Isopix

ONZE OPINIE. Van een ecologische partij verwacht je dat ze zich toch net iets kritischer opstelt tegenover een chemische multinational op haar grondgebied

De partij Groen tilt in Zwijndrecht de uitdrukking 'je met een kluitje in het riet laten sturen' naar een nieuw niveau. De partij mag dan wel erg verontwaardigd doen over het hele PFOS-vervuilingsdossier, ze levert ook al 24 jaar de burgemeester in de gemeente. Als er bij 3M een spade in de grond ging, feestte het gemeentebestuur geregeld mee. 

42 reacties

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Groen is geen ecologisch partij maar een partij als een ander waar eigen belang en postjes belangrijk zijn en net als de schone beelden in reclame filmpjes is het voor de rest allemaal lucht en marketing.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Patrik De Weirdt, zuigt u uw zogenaamde feiten al lang uit uw duimen? Heeft Groen volgens u ervoor gezorgd dat de kerncentrales moesten sluiten? Leg eens uit hoe zij dat beslist hebben. Hebben ze volgens u meer dan 50% van de zetels in de Regering? Pas op voor verrimpelde duimpjes hé.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Jan Boden, N(V)-Blabla is alles behalve een volkspartij. Het zijn neoliberalen wat ze met verhoogde subsidies voor bedrijven en het afschaffen van de woonbonus voor de burgers bewezen hebben. Hun voorzitter leeft als volksvertegenwoordiger zelfs letterlijk van het volk.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Als BDW zelf zegt dat het goedje onschadelijk was tot 2017 hoe kan dan de burgemeester van Zwijndrecht van iets beticht worden in de periode die daar voorafging en zeker eind jaren 90 toen Groenen voor het laatst in de regering zaten. Hij beschikte trouwens maar over een fractie van de informatie die BDW kreeg.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Groen is allesbehalve een ecologische partij wat nu nog maar eens bewezen wordt.