Met de bakfiets oesters rondbrengen, een brunchbox of de drive-in van Plopsaland. Ook met zulke initiatieven gaan we het coronavirus te lijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de bakfiets oesters rondbrengen, een brunchbox of de drive-in van Plopsaland. Ook met zulke initiatieven gaan we het coronavirus te lijf. © Eat My Oester/Photo News/Marco Mariotti

ONZE OPINIE. Van cafébazen en winkeliers tot de cultuursector: hoe harder je ze opsluit, hoe vrijer hun creativiteit vloeit

Ik heb een theatervoorstelling gezien deze week. Geen coronaregels overtreden. Ze speelt zich helemaal af op je telefoon. Het is maar één van de vele voorbeelden van hoe het niet alleen met mondmaskers en ontsmettingsgel is dat we dit virus te lijf gaan. Dat we ook in ons hoofd een beetje gezond blijven, hebben we vooral te danken aan één ding: creativiteit. Corona heeft er zelfs een omgekeerd effect op. Van cafébazen en winkeliers tot de cultuursector: hoe harder je ze opsluit, hoe vrijer hun creativiteit vloeit.

7 reacties

 • Wivina Renier

  2 maanden geleden
  we zijn nu niet in 1991 maar NU in 2021 en met miljoenen mensen meer in België en we proppen de wereld iedere dag met nog meer mensen erop, niet te verwonderen dat er een pandemie na pandemie komt.
 • Maurice Verheyen

  2 maanden geleden
  Het vliegtuig verkeer is exponentieel toegenomen. De Virusverspreiding ook...
 • Gustaaf Van looy

  2 maanden geleden
  Toen was er ook nog capaciteit in de ziekenhuizen en verplegend personeel Door het wanbeleid en het belasting geld langs overal buiten te smijten kwam de begroting in gevaar en zijn ze begonnen met afbouwen van personeel en beschikbare bedden en hierin steeds verder gegaan tot nu de capaciteit en personeel tekorten duidelijk zichtbaar zijn Kijk maar eens over de grenzen hier moet je extra verz hebben of een lening aangaan om in een ziekenhuis verzorgd te worden anders ben je failliet
 • Rudi Van Goethem

  2 maanden geleden
  In 1991 zou dit virus in China gebleven zijn, want niemand mocht er binnen. Ook de regels zouden toen nageleefd zijn want het egoisme was nog niet zo groot, er waren minder studenten en de jeugd had nog respect.
 • Juliette Francois

  2 maanden geleden
  In de jaren '90, de jaren van de danstempels, zouden ze zich zeker verantwoord hebben voor hun daden, te beginnen met het afzetten van de regering en hun experten. Nu zijn we gemuilkorfde schapen en af en toe durft er eens eentje blaten.
 1. Drie keer zoveel Vlamingen zoeken naar online EHBO-cursus na hartfalen Eriksen: “Minder dan helft sporttrainers is hierin gediplomeerd”
  PREMIUM

  Drie keer zoveel Vlamingen zoeken naar online EHBO-cur­sus na hartfalen Eriksen: “Minder dan helft sporttrai­ners is hierin gediplo­meerd”

  De plotse hartstilstand van de Deense voetballer Christian Eriksen (29) zorgde voor drie keer zoveel bezoekers op de website van Rode Kruis Vlaanderen. Allen zochten ze naar hetzelfde: de gratis online cursus eerste hulp. Maar waar staan we vandaag op het vlak van reanimeren? Hoeveel cursussen geeft het Rode Kruis in een normaal jaar? Is dat intussen al een verplicht onderdeel van het lessenpakket in het middelbaar? En hoe zit dat in de Vlaamse sportwereld?