Een vrouw wordt gevaccineerd in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw wordt gevaccineerd in Brussel. © Photonews

ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoudelijke queeste van

Daar zitten we dan met ons 'wereldrecord' vaccineren. Het is altijd gevaarlijk om dergelijke grootspraak te hanteren. Vlaanderen is bijzonder goed gevaccineerd, maar onze regio voert het klassement niet aan in de wereld. En België zeker niet. Portugal staat bovenaan op het podium. Maar we moeten weer aan de bak in golf vier. Zelfs met 80% van de Vlamingen die geprikt zijn. Zelfs met 75% van de Belgen die een vaccin kregen.

53 reacties

 • HUS JOZEF

  1 jaar geleden
  Verkiezingen NU en niet in 2024 VDB zal niet meer op de kieslijsten staan maar veel andere socialisten wel .
 • Elke Celis

  1 jaar geleden
  Zelfs mét mondmasker + vaccinatie kunnen mensen vreselijk ziek worden én elkaar blijven besmetten. Dus stop met de dagelijkse dingen nog moeilijker te maken voor elke bevolkingsgroep door weer eens van richting te veranderen in strategie. Mensen betalen zich stilaan BLAUW aan dozen mondmaskers en waarmee komt de regering tot nu toe af? 1 gratis exemplaar per gezinslid. Nu zou ik nog een TEST vaccin moeten gaan geven aan mijn 9 jarige wiens immuunsysteem in orde is? Goed zot, ja.
 • Jonathan Monsaert

  1 jaar geleden
  Blijven zaniken over boetes en maatregelen, dat is gewoon lachwekkend. Discrimineren is geen oplossing. Het vaccin is niet verplicht, dus stop met zeuren! Aangezien Covid19 weer in opmars is, zullen de vaccins ook niet zaligmakend zijn. Er zijn trouwens al verschillende rapporteringen van verkregen auto-immuunziekten kort na de vaccinatie. Was er ons geen vrijheid beloofd na een vaccinatiegraad van plus 70%? Dat was een goed mopje van ons Vivaldi-gedrocht. #nietmijnregering
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De meerwaarde van je vaccin is dat je minder kans hebt om op IC terecht te komen en te sterven aan een covid-19 besmetting. Als dat geen meerwaarde is. En niet dat je niet meer besmet kan worden en het niet meer kan door geven. Het is zoals met een autogordel. De meerwaarde is niet dat je niet meer in een ongeluk betrokken kan raken. maar dat je er doorgaans minder zwaar gekwetst uit komt. En de autogordel is ook verplicht.
 • Jurgen Herbert

  1 jaar geleden
  Geef eerst eens aan iedereen die J&J en AZ kreeg een 2de of 3de prik (boostershot). Het zal al veel helpen ivm de hospitalisaties van de volledig gevaccineerde mensen.
 1. De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmingen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen
  PREMIUM

  De ‘Queen of the Skies’, de Boeing 747 die ons naar verre bestemmin­gen deed reizen, kan niet meer op tegen meer moderne toestellen

  Afgelopen nacht is in Everett (Washington) de laatste Boeing 747 afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de Amerikaanse cargo-maatschappij Atlas Air. Daarmee valt het doek over de bouw van één van de meest opmerkelijke vliegtuigen uit de luchtvaartgeschiedenis. De ‘Jumbo Jet’ democratiseerde de langeafstandsvlucht. Wanneer de laatste Air Force One binnen een jaar of 35 naar het museum of de schroothoop gaat, zal de 747 bijna een eeuw gevlogen hebben.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.