Een vrouw wordt gevaccineerd in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw wordt gevaccineerd in Brussel. © Photonews

ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoudelijke queeste van

Daar zitten we dan met ons 'wereldrecord' vaccineren. Het is altijd gevaarlijk om dergelijke grootspraak te hanteren. Vlaanderen is bijzonder goed gevaccineerd, maar onze regio voert het klassement niet aan in de wereld. En België zeker niet. Portugal staat bovenaan op het podium. Maar we moeten weer aan de bak in golf vier. Zelfs met 80% van de Vlamingen die geprikt zijn. Zelfs met 75% van de Belgen die een vaccin kregen.

53 reacties

 • HUS JOZEF

  3 maanden geleden
  Verkiezingen NU en niet in 2024 VDB zal niet meer op de kieslijsten staan maar veel andere socialisten wel .
 • Elke Celis

  3 maanden geleden
  Zelfs mét mondmasker + vaccinatie kunnen mensen vreselijk ziek worden én elkaar blijven besmetten. Dus stop met de dagelijkse dingen nog moeilijker te maken voor elke bevolkingsgroep door weer eens van richting te veranderen in strategie. Mensen betalen zich stilaan BLAUW aan dozen mondmaskers en waarmee komt de regering tot nu toe af? 1 gratis exemplaar per gezinslid. Nu zou ik nog een TEST vaccin moeten gaan geven aan mijn 9 jarige wiens immuunsysteem in orde is? Goed zot, ja.
 • Jonathan Monsaert

  3 maanden geleden
  Blijven zaniken over boetes en maatregelen, dat is gewoon lachwekkend. Discrimineren is geen oplossing. Het vaccin is niet verplicht, dus stop met zeuren! Aangezien Covid19 weer in opmars is, zullen de vaccins ook niet zaligmakend zijn. Er zijn trouwens al verschillende rapporteringen van verkregen auto-immuunziekten kort na de vaccinatie. Was er ons geen vrijheid beloofd na een vaccinatiegraad van plus 70%? Dat was een goed mopje van ons Vivaldi-gedrocht. #nietmijnregering
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  De meerwaarde van je vaccin is dat je minder kans hebt om op IC terecht te komen en te sterven aan een covid-19 besmetting. Als dat geen meerwaarde is. En niet dat je niet meer besmet kan worden en het niet meer kan door geven. Het is zoals met een autogordel. De meerwaarde is niet dat je niet meer in een ongeluk betrokken kan raken. maar dat je er doorgaans minder zwaar gekwetst uit komt. En de autogordel is ook verplicht.
 • Jurgen Herbert

  3 maanden geleden
  Geef eerst eens aan iedereen die J&J en AZ kreeg een 2de of 3de prik (boostershot). Het zal al veel helpen ivm de hospitalisaties van de volledig gevaccineerde mensen.