Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

ONZE OPINIE. “Uitleggen wat de brandweer doet” gaat de molotovcocktails niet stoppen

Het is beter om niet in je eigen voet te schieten. Veel zaken in de wereld zijn complex, maar gelukkig zijn er genoeg dingen die meteen duidelijk zijn. Dat je geen tak afzaagt waar je zelf nog op zit bijvoorbeeld. Ook respect voor de brandweer lijkt zo’n evidentie. Maar na nieuwe incidenten in Brussel dit weekend - waarbij de pompiers werden aangevallen met molotovcocktails - zegt Brussels staatssecretaris voor Brandbestrijding Pascal Smet: “Ik wil dat we die jongeren in de wijken gaan uitleggen wat de brandweer doet.” Beste staatssecretaris: net zoals je soms gewoon moet blussen, is er ook een limiet aan wat je al pratend kan oplossen.

24 reacties

 • Danny Damiaens

  1 jaar geleden
  Zolang men de linksen aan het roer laten zal er niks veranderen,telkens opnieuw de drogredens gebruiken gelijk discriminatie,huisvesting en armoede!Het omgekeerde is veel erger in onze hoofdstad gelijk homohaat,diefstallen bij ouderen en vooral de ongestoorde drugshandel!
 • Hans Oomen

  1 jaar geleden
  Simpel als het daar brand laten branden , en die jongeren die gaan niet naar school zeker of hebben geen gezond verstand ?? Waar gaat dit naartoe ... die mensen doen hun werk ! Jongeren oppakken en zwaar bestraffen hoge Bierens geven en ze leren het wel hoor .
 • Benny Van Leuven

  1 jaar geleden
  Misschien Pascal Smet en partner daar 's nachts eens incognito laten rondlopen om met die jongeren te praten.Kan hij zelf eens ondervinden hoe verdraagzaam zijn kiesvee is.
 • Andy De Schieter

  1 jaar geleden
  Dat uitschot wordt niet gestraft. Rechters mogen enkel met hun vinger wat schudden en heel misschien voorwaardelijk geven. Helemaal niks dus.
 • Bert Thijs

  1 jaar geleden
  Wat doen die minderjarigen in het donker op straat ? Waar zijn de ouders ? Terug naar de verbeteringsinrichtingen