Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Belga

Onze opinie. Te vaak is regenboogdag lege doos onder felgekleurde vlag

Het was gisteren de internationale dag tegen holebifobie en transfobie. We geven het mee voor wie de kleuren van de regenboog niet zag passeren op Facebook, Twitter en Instagram. Voor wie het nieuwe felgekleurde zebrapad in Brussel miste. Voor wie de afgestofte wetsvoorstellen niet in de bus kreeg. 

3 reacties

 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Al die vlaggen en gay parades brengen niksb ij aan de mentaliteitsverandering ter aanvaarding en tolerantie voor holibi's .Het werkt eerder anti. Doe gewoon normaal in de maatschappij, zowel hetero als holibi en die aanvaarding is er dan zo !
 • Joan Lute

  1 maand geleden
  Echte aanvaarding van holebi´s in de maatschappij bereik je niet met regenboogvlaggen alleen maar met een mentaliteitswijziging die stopt onderscheid te maken tussen holebi koppels en hetero koppels. Zo is het niet ok dat mensen zelfs nadat je al elf jaar heel gelukkig getrouwd bent met je man telefonisch nog steeds als de vrouw wordt aanzien zelfs na tien correcties en dat je echtgenoot door veel mens niet als echtgenoot maar als je vriend gezien wordt. Ook dat is homofobie!
 • Dirk Kerkhof

  1 maand geleden
  Een vlag uithangen, een zebra pad schilderen dat brengt niks op, dat is gewoon politici die geweten sussen en zich willen profileren. Zo`n zaken moeten besproken worden op school, het maakt deel uit van de opvoeding.
 1. Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straatwaarde 10 miljoen euro) onder Braziliaanse fruitsapboot in Gentse haven
  GENT

  Duikteam ontdekt 216 kilo cocaïne (straat­waar­de 10 miljoen euro) onder Braziliaan­se fruitsap­boot in Gentse haven

  In de Gentse haven is maandag een lading van 216 kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 10 miljoen euro, ontdekt op een fruitsapboot uit Brazilië. Dat meldt de federale politie. Een duikteam haalde de cocaïne uit een zeekast onder de waterlijn van het schip, na een tip van de Australische federale politie. Het schip vervoerde sinaasappelsap in bulk vanuit Santos in Brazilië, naar de Gentse haven.