Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ThinkStock

ONZE OPINIE. Subsidies voor bijzaken en allerlei coaches als de kinderopvang in zo'n zwaar weer zit? We verdragen het niet meer

Aan wie zeg je als eerste dat je zwanger bent? De crèche. Je zou erom lachen als het niet de pijnlijke waarheid was. De kinderopvang is vaak op de hoogte voor oma en opa vreugdekreten kunnen lossen. Hoe pril die zwangerschap ook is. Hoe onzeker je bent of je dat kindje rond en gezond op de wereld kan brengen. Zo snel moet je zijn vandaag in Vlaanderen. Een plekje bemachtigen? Het is een race waarbij je na het vinden van een plekje de zweetparels van je voorhoofd veegt. Noem het pijnlijke voorweeën.  

32 reacties

 • Karel Dillen

  1 week geleden
  Wie in deze tijd van corona en klimaatverandering nog bewust kinderen op de wereld wil brengen kan ik met de beste wil niet begrijpen.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Waar vinden ze wel nog personeel in een land waar het meer loont om niet te werken dan wel te werken?
 • Marlene De Smedt

  2 maanden geleden
  Als er in bepaalde beroepsgroepen tekorten zijn kan men dat proberen te keren met betere arbeidsvoorwaarden. Zolang men denkt dat management en levenslang leren daarvoor de oplossing zijn zal het niet veel verbeteren. Wat belang heeft voor werknemers is: een goed loon (al probeert men dat in werkgeverskringen te minimaliseren), voldoende vakantie, een normale werkdruk. Wat zeker niet zal helpen is afgeven op die beroepsgroepen. Dit zou in feite op iedere werknemer van toepassing moeten zijn.
 • Bart Dekort

  2 maanden geleden
  Veel wat de natuur heeft bepaald wordt overboord gegooid, en dan verschiet men dat er geen zekerheden meer zijn. En een maatschappij die bevolkt wordt door mensen die wel hun rechten opeisen, maar niet in staat zijn de evidenties zelf te ondergaan, is gedoemd tot mislukken. Doordat meestal beide ouders werken is de prijs van immobiliën zo sterk gestegen, dat het evident wordt om je kinderen niet meer de nodige aandacht te geven omdat je tenslotte moet werken om je overbetaald huis af te betalen.
 • Nestor simons

  2 maanden geleden
  als single man betaal ik ieder jaar meer dan 700 euro extra belasting omdat ik geen kinderen heb en ja dit is voor iedere single zo in dit land ,dit noem ik pas discriminatie . Mijn boodschap aan ouders is als je de lusten wil moet je ook de lasten maar dragen ,en je niet laten financieren door de single mensen !!!!!! Als je ze niet kan onderhouden moet je maar een condoom gebruiken of wat dan ook
 1. Onderzoek naar mogelijk crimineel feit in Brussels ziekenhuis: 77-jarige vrouw met slipje op enkels ligt dood in bed, personeel treft man in kamer aan
  Brussel

  Onderzoek naar mogelijk crimineel feit in Brussels ziekenhuis: 77-jarige vrouw met slipje op enkels ligt dood in bed, personeel treft man in kamer aan

  Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een mogelijk crimineel feit in een Brussels ziekenhuis. Dat meldt La Capitale. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 77-jarige vrouw dood in haar ziekenhuisbed aangetroffen. Opvallend: het slipje van de bejaarde dame hing op haar enkels en in de kamer bevond zich een man, die ook zelf in het ziekenhuis lag.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.