Rudi Vervoort (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Rudi Vervoort (PS). © Photonews

Onze opinie. Stel dat vaccinatiegraad blijft steken op 60%. Belet dat ons dan om het leven weer op 100% te hernemen?

Stel. Iedereen, elke Belg, kreeg toegang tot een vaccin tegen Covid-19. De overheid zette God en klein Pierke in om de onbereikbare burger toch te bereiken. Maar de veilige vaccinatiegraad van 70 à 80% om het leven weer op 100% te hernemen blijft toch steken op 50 of 60%. Laten we het leven dan ook op dat niveau stagneren, omdat niet iedereen mee wil? Laat ons hopen van niet!

26 reacties

 • Tony Pauwels

  2 weken geleden
  Ik wil mij absoluut laten vaccineren, maar NIET die AZ-rommel die ik na hun brokkenparcours voor geen haar meer vertrouw. Ik pas voor een groter trombose-risico!
 • Clemence Nees

  2 weken geleden
  Ik kijk de kat uit de boom...
 • Ive Missoorten

  2 weken geleden
  En voor alle betweters die mensen alles willen opdringen. Zelfs met een vaccin kan je covid opscharen en doorgeven. Je wordt iets minder ziek maar daar ligt net het gevaar. Op dat moment bent u net een kleine verspreider... Zo solidair klinkt dat niet meer he... . Je moet mensen een vrije keuze geven. En de basisregels rustig volgen.. afstand en iets minder contacten.
 • Georgette Vanoverbeke

  2 weken geleden
  Bij ons komt er niemand binnen die niet gevaccineerd is ,en ik wil niet naast iemand zitten die niet gevaccineerd is ,voor plaats te nemen op openbaar vervoer of vliegtuig zou het verplicht moeten worden ,ik laat mij niet ziek maken door die betweters.
 • Maxiem Geraerts

  2 weken geleden
  Niemand heeft het recht u op lichamelijk vlak ook maar iets te verplichten, dit noemt de lichamelijke integriteit en is bij universele wet vastelegd. Men vergeet dat er ook immuniteit uit de besmettingen zelf voortkomt, als virologen het aantal besmettingen op 3.5 mln schatten, is al ruim dertig procent beschermd? Of telt het dan niet? Ram het een ander maar door zijn strot, ik vertrouw op mijn eigen lichaam!
 1. Discussie over verdeling vaccinatiefactuur "berust op misverstand”

  Discussie over verdeling vaccinatie­fac­tuur "berust op misver­stand”

  Er dreigt een netelige discussie over de verdeling van de kosten voor de vaccinatiecampagne. Eind 2020 was er een politiek akkoord over een 80/20-verdeelsleutel, waarbij federaal 80 procent betaalt en de deelstaten 20 procent. Maar nu blijkt dat er tussen de deelstaten grote verschillen zijn in de kosten. Zo is de kostprijs voor een vaccin in een collectieve voorziening in Wallonië dubbel zo hoog als in Vlaanderen. Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) berust de ongerustheid op een “misverstand” en zal de federale regering gewoon werken met een forfait dat gelijk is voor alle gevaccineerden, los van de regio.
 2. HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Dit is jullie mening
  57

  HET DEBAT. Is het een goed idee om enkel nog elektri­sche bedrijfswa­gens fiscaal aantrekke­lijk te maken? Dit is jullie mening

  De federale regering heeft een akkoord bereikt over de vergroening van het woon-werkverkeer. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische bedrijfswagens kunnen genieten van een fiscaalvriendelijk regime. In het begin zullen ze 100 procent fiscaal aftrekbaar zijn, maar die aftrekbaarheid wordt geleidelijk verminderd. Is het een goed idee om enkel nog elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk te maken? Eerder lieten we de experts hierover aan het woord, nu is het jullie beurt.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek