Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) .
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) . © EPA

ONZE OPINIE. Stakend personeel en hongerstakers in aantocht. Sammy Mahdi moet vol aan de bak

Sammy Mahdi (CD&V) zet zich beter schrap. Nu valt de opvangcrisis in dit land tussen de plooien van de pandemie. Maar straks, als we gewend zijn aan dat mondmasker en de coronapas, komen de problemen rond migratie meer boven water. Gisteren legde het personeel van Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum voor asiel in Brussel, opnieuw het werk neer. Voor de tweede keer in één week. Dat gebeurt niet elk jaar. Dan moet je als staatssecretaris voor Asiel en Migratie op je tellen letten. 

28 reacties

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Qua hongerstakers is dit toch eenvoudig ? Ze zijn hier illegaal en dat weten ze heel goed. Ze weten dat ze het land moeten verlaten, dat doen ze niet en willen dan met een hongerstaking de Belgen chanteren en precedenten scheppen. Ze doen niets anders dan eisen terwijl ze niets te eisen hebben. Het moet duidelijk zijn : wil je hongerstaken, doe dat gerust maar verwacht niet dat je er iets mee bereikt. Wij moeten ook in hun land van oorsprong geen eisen gaan stellen. Ze hebben zelf de keuze.
 • ghislain lefever

  1 jaar geleden
  De wet is de wet, punt.
 • alfons schouwaerts

  1 jaar geleden
  Leg ze te slapen in de gebouwen van het parlement, de helft van de parlementairen komt toch niet opdagen. Plaats genoeg
 • Maurice Van der Leene

  1 jaar geleden
  Laten we in opstand komen want als dat zo blijft voort gaan dan hebben wij zelf geen rechtvaardig leven meer . Eens logisch nadenken de kinderen die nu nog geboren moeten worden zitten vermoedelijk al voor 100 jaar in de schulden en dikke misserie waar zij uiteraard niet om gevraagd hebben voor die politiekers is dat alvast geen probleem voor hun klein en achter kleinkinderen die hebben hier meer dan genoeg hun zakken gevuld om hen te helpen maar wij zijn en blijven hier de pineut.
 • nicole vandeghinste

  1 jaar geleden
  Sammy mag het wel hebben, zou niet graag in zijn schoenen staan. Hij doet zijn best met de middelen die hij ter beschikking heeft.
 1. Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”
  PREMIUM
  Hasselt

  Everzwijn met biggen valt hond (10) en baasje aan in hun eigen tuin: “Ze zette haar slagtanden in zijn nekvel en zwierde Zino zo de lucht in”

  Een zeug met drie biggen heeft donderdagavond een man en zijn hond aangevallen in hun eigen tuin in Godsheide. “Papa is er met de schrik vanaf gekomen, maar onze hond is ernstig gewond geraakt. Als het een kleinere hond was geweest, had hij het niet overleefd”, vertelt dochter Steffi. De familie wil dat er snel iets gedaan wordt aan de groeiende populatie everzwijnen in Hasselt. “Stel je voor dat dit gebeurt terwijl hier een kind aan het spelen is?”