Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © Belga

ONZE OPINIE. Sihame El Kaouakibi slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen

Je moet het Sihame El Kaouakibi aangeven: ze slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen. Eerst was er de partijfinanciering, gul en te weinig gecontroleerd. Vervolgens het subsidiesysteem, gul en te weinig gecontroleerd. En nu de ziekteregeling voor parlementairen, gul en te weinig gecontroleerd. Het probleem blijkt telkens hetzelfde te zijn.

108 reacties

 • Koen Van crombruggen

  1 jaar geleden
  PVDA heeft dat al veel langer geleden blootgelegd. Ze hadden zelfs een voorstel om er komaf mee te maken ingediend maar dit werd verworpen door dezelfde politici die nu zogezegd uit de lucht vallen
 • Koen Van crombruggen

  1 jaar geleden
  Niks blootgelegd. Wij, het gepeupel waar nooit naar geluisterd wordt, wisten dat zelfs allemaal al veel langer
 • Ian Vandenbossche

  1 jaar geleden
  Met Kaouakibi is het politiek en financieel zwaar mislopen, maar hoe zit het met al onze parlementairen in het algemeen? Hoog tijd dat er een externe(=niet politiek) controle orgaan komt die toezicht houdt op de handel en wandel en vergoedingen van- en uitgaven door parlementairen en senatoren? Alles en iedereen in ons land heeft een soortgelijk controle orgaan, behalve...parlementairen, die controleren zichzelf en beslissen zelf over hun eigen vergoedingen. Daar heerst een Omerta.
 • Dirk Van Dooren

  1 jaar geleden
  Kan een van onze excelenties eens duidelijk uitleggen waarom de politiekers voor zichzelf altijd een zeer gulle regeling hebben uitgewerkt ? Jan met de pet en de rest van het plebs zonder genade uitwringen tot de laatste cent !
 • vanfleteren diederik

  1 jaar geleden
  De politicus is een bevoorrecht burger. En dat gaan ze zelf nooit veranderen, enkel bestendigen en uitbreiden. Een andere beroepscategorie zou over hun loon, voordelen en werkomstandigheden moeten beslissen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Emotioneel afscheid van verongelukte Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”
  Play
  Koningshooikt

  Emotioneel afscheid van verongeluk­te Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”

  Familie, vrienden en collega’s hebben vandaag afscheid genomen van Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37). Het koppel kwam vorige week om het leven bij een tragisch verkeersongeluk in Koningshooikt (Lier). De dertigers laten twee dochtertjes van 6 en 9 jaar achter, die sinds het drama door de grootouders worden grootgebracht. “We zullen ze met z’n allen overladen met liefde en genegenheid en de waarden en normen proberen mee te geven waar jullie voor stonden”, lieten de ouders van Joyce voorlezen op de uitvaart. De emotionele plechtigheid werd door 1.600 rouwenden bijgewoond.