Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi. © Belga

ONZE OPINIE. Sihame El Kaouakibi slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen

Je moet het Sihame El Kaouakibi aangeven: ze slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen. Eerst was er de partijfinanciering, gul en te weinig gecontroleerd. Vervolgens het subsidiesysteem, gul en te weinig gecontroleerd. En nu de ziekteregeling voor parlementairen, gul en te weinig gecontroleerd. Het probleem blijkt telkens hetzelfde te zijn.

108 reacties

 • Koen Van Crombruggen

  2 weken geleden
  PVDA heeft dat al veel langer geleden blootgelegd. Ze hadden zelfs een voorstel om er komaf mee te maken ingediend maar dit werd verworpen door dezelfde politici die nu zogezegd uit de lucht vallen
 • Koen Van Crombruggen

  2 weken geleden
  Niks blootgelegd. Wij, het gepeupel waar nooit naar geluisterd wordt, wisten dat zelfs allemaal al veel langer
 • Ian Vandenbossche

  2 weken geleden
  Met Kaouakibi is het politiek en financieel zwaar mislopen, maar hoe zit het met al onze parlementairen in het algemeen? Hoog tijd dat er een externe(=niet politiek) controle orgaan komt die toezicht houdt op de handel en wandel en vergoedingen van- en uitgaven door parlementairen en senatoren? Alles en iedereen in ons land heeft een soortgelijk controle orgaan, behalve...parlementairen, die controleren zichzelf en beslissen zelf over hun eigen vergoedingen. Daar heerst een Omerta.
 • Dirk Van Dooren

  2 weken geleden
  Kan een van onze excelenties eens duidelijk uitleggen waarom de politiekers voor zichzelf altijd een zeer gulle regeling hebben uitgewerkt ? Jan met de pet en de rest van het plebs zonder genade uitwringen tot de laatste cent !
 • vanfleteren diederik

  2 weken geleden
  De politicus is een bevoorrecht burger. En dat gaan ze zelf nooit veranderen, enkel bestendigen en uitbreiden. Een andere beroepscategorie zou over hun loon, voordelen en werkomstandigheden moeten beslissen.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'