Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © photo news

ONZE OPINIE. “Op vlak van luchtkwaliteit in scholen hangt Ben Weyts een ‘zesjescultuur’ aan”

Op 1 september zal niet ieder kind in dezelfde gezonde klaslucht les kunnen volgen. “Een gevolg van het vrijblijvende beleid rond luchtkwaliteit in scholen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Voor de microfoon stelt iedereen dat de gezondheid van leerkrachten en leerlingen belangrijk is, maar achter de schermen bedisselt men iets anders.”

15 reacties

 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Weyts heeft het reeds bewezen waar hij minister werd is er niets goeds gebeurd alleen belasingsgeld weggooien . NVA is in 2024 terug een kleine partij dat is zeker
 • Jef Denijs

  2 maanden geleden
  Veel van onze scholen zijn regelrechte krotten waar soms niet eens een raam open kan, laat staan dat er een verluchtingssysteem is. Zulke gebouwen zouden, als ze huurhuizen waren, onbewoonbaar verklaard worden. Dus maken we de regels maar wat soepeler.
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Het klassieke open raam heeft afgedaan. Dat openzetten er van is ouderwets. " Slechte" lucht moet voortaan aangezogen worden en gezuiverd. Die hype zal nu nog een tijdje duren en dan uitsterven. Het open raam zal er dan nog steeds wel zijn en blijft heel degelijk. Ik denk dat al die bemoeinissen van specialisten nu zowat de directies en de leerkrachten hun keel begint uit te hangen. Zij willen nu niet langer bij het handje genomen worden en uiteindelijk les geven.
 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  Heb deze minister op TV bezig gehoord én gezien. Een ongelooflijke 'expert' in het rond de pot draaien en verantwoordelijkheden voor 'beslissingen' in andermans nek schuiven. Zo kan iedereen minister spelen hé (en zakkenvullen).
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  Waarom moeten ze in café's wel (verplicht) en in scholen niet ? Weyts denkt dat hij de slimste is .
 1. Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel
  Meerle

  Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel

  Thijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...