CD&V-voorzitter Sammy Mahdi
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi © HLN

ONZE OPINIE. “Op het slagveld van enkele dagen politiek liggen Sammy Mahdi, CD&V en de hele Vlaamse regering”

De Vlaamse regering overleeft, maar wat rest is een slagveld van gebroken relaties. CD&V zou deze keer niet plooien. De partij zou deze keer de broek niet aftrekken. (sic). En toch gebeurde dat. Weg geloofwaardigheid. Het is omdat Jo Brouns op z’n eigen departement (werk en economie) nog alle lades opentrok en nog enkele miljoenen vond, dat CD&V met ‘iets’ meer kan uitpakken dan wat ze maandag afketste. Maar dat iets, is bijna niets. Tout ça pour ça.

70 reacties

 • Françoise Dupont

  2 maanden geleden
  Beste eens overwegen of werken nog zin heeft, waarmee zijn we beter af ? Niet werken heeft zo veel voordelen, sociaal tarief, geen verplaatsingskosten, geen uitgaven voor kinderopvang, minder belastingen, ... en op het eind van de maand heb je meer over.
 • Jan De Cock

  2 maanden geleden
  Einde Cd&v is nakend
 • Johny vanderlinden

  2 maanden geleden
  Crevits heeft gekozen voor haar jobke, de rest kan haar niet schelen, zij zit warm, meer moet je er niet achter zoeken.
 • Marieke Marcelis

  2 maanden geleden
  Kom voor geen enkele maatregel in aanmerking? Wel de doppers leefloners die worden goed beloond. Velen blijven weer gewoon in de kou staan.
 • ghislain lefever

  2 maanden geleden
  Een bonus qua kribbes en kinderopvang, voor Werkende alleenstaanden en 2 verdieners, was een oplossing geweest. Geschenken aan werkweigeraars en professionele doppers? Njet! Een beetje té doorzichtig welk kiespubliek Mahdi wil paaien. Njet dus!
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger”

  Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkracht­cri­sis wordt erger”

  Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over “maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting”. Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.