De hand met roodgelakte nagels van een vermoorde vrouw in Boetsja.
Volledig scherm
PREMIUM
De hand met roodgelakte nagels van een vermoorde vrouw in Boetsja. © Reuters

ONZE OPINIE. Ook nu, in deze moeilijke en cruciale fase, mag de EU zich niet uiteen laten spelen

De roodgelakte nagels van een vermoorde vrouw steken schril af tegen het zwarte grind. De sleutelhanger met de Europese vlag ligt naast de dode hand van een man. Daar liggen ze: de burgers van Boetsja. Gekneveld geëxecuteerd op straat. Ontdekt toen het stof neerdaalde. Het is een plaats delict. Zo gaan Russen dus om met hun broeders die ze moeten bevrijden. Verbolgen? Ja. Verbaasd? Helaas. Burgers werden al geviseerd in Marioepol waar Russen zelfs kinderziekenhuizen bombardeerden. Wat zien we straks wanneer de Russen wegtrekken uit andere steden en dorpen? Het topje van de ijsberg is al ijskoud.

40 reacties

 • Davy Capri

  4 maanden geleden
  De sancties zijn voor het overgrote deel gebakken lucht voor Europolitici die zo hun geweten willen sussen. Europa straft vooral burgers en niet enkel de russische.
 • frans Venloo

  4 maanden geleden
  Mundone@ Ik kan het niet beter zeggen Plots hoort men deze roepers niet meer . De schoothondjes van de VS volgen hun nog steeds ook al is het mogelijk hun hun ondergang . Poetin zal het land aanvallen welke hem beschiet en dat zal niet de VS zijn deze sturen hun pionnen wel vooruit de EU en de Navo .Zijn ze hier echt zo dom ?. Zalensky is de beste acteur die ik ooit gezien heb en probeert de Navo mee te sleuren. Zou misschien eerst best een cursus politiek gevolgd hebben voor hij begon .
 • Philippe Vanbelleghem

  4 maanden geleden
  EU = bandieten club en anti burgers !
 • Depre Benny

  4 maanden geleden
  Gas, olie of Diamanten zullen de russen niet deeren er, staan immers genoeg landen klaar om te kopen zoals China, India de Arabische landen en nog vele anderen die Europa zeker dankbaar gaan zijn.
 • Herman Thys

  4 maanden geleden
  Isolde je bedoelt het goed maar je vergeet 1 zaak. In 45 stond Rusland aan onze zijde tegenover Duitsland en hun aanhang. Wij weten in detail hoe de wederopbouw van Duitsland werd bekostigd maar minder welke verplichtingen Duitsland opgelegd kreeg tov de geallieerden dus ook aan Rusland. Is het dan niet frappant dat Duitsland, Italië en Oostenrijk niet happig zijn om Rusland economisch nog erger te straffen?
 1. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.