De verschillen in snelheid tussen de verschillende vaccinatiecentra zijn gigantisch.
Volledig scherm
PREMIUM
De verschillen in snelheid tussen de verschillende vaccinatiecentra zijn gigantisch. © Joris van Gennip

ONZE OPINIE. “Ook Colruyt en Delhaize in uw gemeente beslissen niet op eigen houtje hoe ze hun supermarkt organiseren, waarom doen we dat dan wél voor iets zo cruciaal als boostercampagne?”

Voor de studenten geneeskunde die te midden van een examenperiode toch urenlang prikken zetten. Voor de gepensioneerden die met de feestdagen in aantocht niet de administratie van de pakjes onder de kerstboom regelen, maar die van een vaccinatiecentrum. En voor de verpleegster die deze maandagavond om 19u32 mij zo snel prikte dat ik bijna geen tijd had om mijn linker- in plaats van mijn rechterarm aan te bieden. Een gigantische booster van een applaus voor jullie allemaal: de helden van deze kerstperiode. Maar wat onbegrijpelijk is: waarom organiseren we niet álle vaccinatiecentra op de manier die de snelste blijkt?

5 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Ik kan best begrijpen dat ook die vrijwilligers ook eens enige dagen rust willen, ze hebben dat zeker verdiend. Ik vind het veel erger dat er personen zijn die zich wetens, willens niet laten inenten.
 • Carlo Ballet

  1 jaar geleden
  Ook hier in St. Gillis-Waas niets dan lof voor die ontzettend lieve, hard werkende vrijwilligers. 3 prikken gehad ondertussen, 3 keer buiten gekomen met een smile tot achter mijn oren 😊
 • Marcel Desmet

  1 jaar geleden
  Iets wat niet geheel duidelijk is, is welke vergoedingen de vrijwilligers krijgen en vooral als dat overal gelijk is. In de Colruyt heeft men doorheen het land gelijkaardige vergoedingen, zijn vrijwilligers overal even veel waard of hangt het ook af van hoe rijk de gemeente op die plaats is?
 • Johan Emmers

  1 jaar geleden
  Ik woon in Tessenderlo. Mijn vrouw (62) en ik (64) hebben beiden onze boosterprik gekregen. De organisatie voor de 1e en de 2e prik op de mijnsite van Beringen was PERFECT. Ook nu met de boosterprik in het gemeentehuis van Beringen was de organisatie weer PERFECT en aan een razend snel tempo! Binnen en buiten….
 • Wim David

  1 jaar geleden
  Groot gelijk! Geweldig applaus voor de vrijwilligers. Maar ook waarom steekt het ene vaccinatiecenter een tandje bij, terwijl de ander sluit voor 10 dagen. Tis nu toch het moment om overal voluit te gaan, any means. Ons wapenschild zegt eendracht maakt macht. Tis weer elk voor zich!
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Open Vld’er verbreekt 'zwijgakkoord' met CD&V en N-VA in Vlaams Parlement: “Waarom zou een wisselmeerderheid niet kunnen?”
  21

  Open Vld’er verbreekt 'zwijgak­koord' met CD&V en N-VA in Vlaams Parlement: “Waarom zou een wisselmeer­der­heid niet kunnen?”

  Open Vld verbreekt het ‘zwijgakkoord’, de afspraak dat parlementsleden in de coalitie geen voorstellen indienen zonder elkaars goedkeuring, met coalitiepartners N-VA en CD&V in het Vlaams Parlement. Maurits Vande Reyde (Open Vld) dient namelijk een voorstel in over de financiering van de zorg, tegen de zin van CD&V. “Waarom zou een wisselmeerderheid niet kunnen?”, reageert het Vlaams Parlementslid bij ‘De Standaard’.
 4. “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevonden
  PREMIUM

  “Mama stuurde mij nog een bericht. Nu blijkt dat iemand anders het heeft gestuurd”: Kevin (38) getuigt voor het eerst nadat zijn moeder Marleen (64) dood werd teruggevon­den

  Sinds vrijdag staat de wereld van Kevin Liekens (38) uit Leuven stil. Toen kwam de politie het nieuws brengen dat zijn mama, Marleen V.L. (64), dinsdag vermoord is teruggevonden in het grensdorp Koewacht. Een dertiger werd opgepakt. Maar wie die verdachte is en waarom Marleen dood moest, blijft voor haar zoon een raadsel. Kevin doet bij HLN voor het eerst zijn verhaal: “Was het iemand om haar erfenis te doen?”